Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté Clevelandu poprvé v play-off prohráli

Cleveland - Basketbalisté Clevelandu utrpěli na úvod finále Východní konference první porážku v letošním play-off NBA. Nejlepšímu týmu základní části nepomohlo ani 49 bodů hvězdného LeBrona Jamese a na domácí palubovce ve středu prohrál s Orlandem 106:107. Druhý zápas série na čtyři výhry je na programu v pátek opět v Clevelandu. Cavaliers, kteří předchozí dvě série ukončili v nejkratším možném termínu, čekali na další zápas od pondělí 11. května a dopadli stejně jako v úterý v Západní konferenci Denver s Los Angeles. Také Nuggets nestačili na rozjeté mužstvo, které muselo v druhém kole absolvovat sedmizápasovou sérii.

Orlando si tak po postupu přes loňské šampiony z Bostonu připsalo další cenný úlovek. Na palubovce Clevelandu přitom dlouho prohrávalo a do vedení se poprvé dostalo až deset minut před koncem. Cavaliers promarnili poločasové vedení 63:48 a potřetí v sezoně doma prohráli.

Vítězství v dramatickém závěru zajistila Orlandu úspěšná trojka Rasharda Lewise 14,7 sekundy před sirénou, po níž domácí ve snaze o zvrat trefili jen dvakrát obroučku. "Musíte hrát celých 48 minut. Měl jsem pocit, že jsme dnes hráli pouze v jednom poločase - v tom druhém," uvedl Lewis.

Jako poražený tak opouštěl palubovku James, ačkoli si 49 body vytvořil osobní maximum play-off. Nejlepší hráč sezony k nim přidal osm asistencí a šest doskoků. V dresu hostů z Floridy nastřílel 30 bodů největší ofenzivní tahoun Dwight Howard a ačkoli se 25 sekund před koncem vyfauloval, jeho spoluhráči závěr zvládli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články