Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalisté Brna získali prvoligovou licenci z Liberce

Brno - Po roční přestávce se v Brně bude opět hrát nejvyšší soutěž basketbalistů. Licenci na první ligu získala od Liberce čtyřčlenná skupina brněnských podnikatelů. O prodeji libereckého klubu do Brna se hovořilo už delší dobu. Hráči Liberce se o převodu dozvěděli od nových majitelů po dnešním čtvrtfinálovém utkání v Prostějově. "Zatím je všechno ve stadiu jednání majitelů. Stejně tak se bude jednat o hráčích a převodu jejich smluv. Nový brněnský klub nemá nic společného s bývalým prvoligovým A PLUS ŽS Brno," řekl České televizi bývalý tajemník Brna-střed Radovan Novotný, který zastupuje nové majitele klubu.

Nový klub by měl hrát nejvyšší soutěž v hale v Kounicově ulici. Sportovní ředitel první ligy Zdeněk Ringsmuth zatím nic konkrétního o transakci neví. "Neobdržel jsem dosud žádné podklady. Pouze jsem se o této chystané transakci dozvěděl z neoficiálních zdrojů," poznamenal Ringsmuth.

V Brně se bude hrát i hokejová extraliga

Bývalý prvoligový klub A PLUS ŽS Brno, který byl pokračovatelem držitele 23 mistrovských titulů Zbrojovky Brno, byl vyloučen z nejvyšší soutěže loni v září. Vedení dlužilo hráčům výplaty za několik měsíců a klub z ekonomických důvodů nedostal licenci. 

Brněnský sport tak získal v průběhu jednoho měsíce převodem licence nejvyšší soutěž už v druhém sportu. Začátkem dubna koupila Kometa Brno hokejovou extraligu ze Znojma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články