Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalisté Bostonu snížili v sérii s Miami na 1:2

Boston - Basketbalisté Bostonu porazili ve třetím finále Východní konference NBA na své palubovce Miami 101:91 a snížili v sérii na 1:2. Celtics otočili vývoj utkání ve druhé čtvrtině a od té chvíle už si jen udržovali vedení. Boston v utkání zvítězil 44:32 na doskoky. Domácí si také pomohli 20 body z trestných hodů, zatímco hosté trefili z 20 šestkových pokusů pouze polovinu.

Lepší vstup do zápasu předvedlo Miami, které ještě v úvodu druhé čtvrtiny vedlo 28:22, jenže poté Celtics zaznamenali patnáctibodovou šňůru a zaskočené Miami už se nedokázalo pořádně do zápasu vrátit. Boston ve třetí čtvrtině vedl až o 24 bodů, Heat se zvládli v závěrečné dvanáctiminutovce přiblížit na osm bodů, ale to bylo z jejich strany vše.

"Nemůžeme si pod sebou vykopat tak velkou jámu. Prohrávali jsme až o 24 bodů. Když pak začnete bojovat, abyste se vrátili do utkání, tak každá malá chyba bolí dvojnásob," řekl lídr Miami LeBron James, který vévodil statistikám utkání s 34 body, jeho spoluhráč Dwyane Wade se dostal na 18 bodů.

Boston táhly tři hvězdy, které nastřílely přes 20 bodů. Kevin Garnett nasbíral 24 bodů a 11 doskoků, Paul Pierce přidal 23 bodů a Rajon Rondo zaznamenal 21 bodů a 10 asistencí. "Rozdíl byl v naší energii v obraně. Díky ní jsme mohli vybíhat do protiútoků a ovládat hřiště," našel trenér Bostonu Doc Rivers rozdíl mezi prvními dvěma zápasy série a třetím, vítězným.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články