Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Basketbalisté Barcelony ustáli nátlak Tenerife a poskočili v tabulce do čela

Ani úspěšná trojka v posledních vteřinách nestačila doposud stoprocentním basketbalistům Tenerife k páté výhře letošního ročníku ACB ligy. Po velice vyrovaném souboji obran prohráli na palubovce Barcelony 65:67. Za letošním čtvrtým vítězstvím domácího celku stál s 25 body rozehrávač Nicolas Laprovittola. Jan Veselý zaznamenal 4 body a 2 doskoky, Tomáš Satoranský přispěl jednou asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský představoval Barcelonu, Veselý ho připravoval na kouče

Basketbalisté Barcelony s Janem Veselým a Tomášem Satoranským obstáli v důležitém souboji s Tenerife a po 5. kole španělské ligy vedou neúplnou tabulku. Před domácími zaplněnými tribunami porazili jako první tým letošního ročníku soupeře z Tenerife těsně 67:65, a spravili si tak chuť po čtvrtečním prohraném duelu v Eurolize (72:73 proti Žalgiris Kaunas).

Hostující vytasili na Barcelonu těsnou obranu, jež je nutila do těžkých střel. Naopak trojková stálice v dresu Tenerife finský rozehrávač Sasu Salin pálil znovu ostrými. Domácí se ale pod taktovkou dvaatřicetiletého Nicolase Laprovittola pomalu dostávali i přes vysoké číslo zbytečných ztrát do vedení.

Ve čtvrté čtvrtině si vybudovali až dvouciferný bodový náskok, díky kterému ustáli nátlak Tenerife v posledních vteřinách souboje. Jan Veselý odehrál v 5. kole španělské ligy přes 15 minut a k výhře 67:65 přispěl 4 body a 2 doskoky. Tomáš Satoranský za necelých dvacet minut zaznamenal jednu asistenci.

Další zápas má Barcelona na programu v pátek 28. října, kdy v rámci dalšího kola Euroligy vyzve italské Milano.

Výsledky španělské basketbalové ligy

Barcelona - Tenerife 67:65 (10:12, 17:13, 21:17, 19:23)

Nejlepší střelci: Laprovittola 25, Jokubaitis 9, Pauli 8 - Salin 22, Cook 16, Fernandez 6.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články