Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Barcelony těsně vyhráli v Istanbulu

Istanbul - Souboj českých basketbalistů v Evropské lize skončil lépe pro Tomáše Satoranského, jehož Barcelona zvítězila těsně 80:78 na hřišti Fenerbahce Istanbul s Janem Veselým v sestavě. Barcelona tak uhájila neporazitelnost ve skupině C a míří za postupem. Fenerbahce naopak podruhé za sebou prohrálo. Oba Češi zaznamenali po čtyřech bodech.

Basketbalisté FC Barcelona Regal
zdroj: ISIFA

Dvě největší hvězdy současného českého basketbalu se proti sobě postavily vůbec poprvé. Rovněž to byl první český souboj v euroligovém zápase od prosince 2009, kdy si Veselý ještě v dresu Partizanu Bělehrad zahrál proti Jiřímu Welschovi z Málagy.

Veselý opět nechyběl v základní sestavě a odehrál téměř 16 minut, během nichž stihl 4 body, 7 doskoků z toho tři v útoku, 2 asistence a 2 bloky. Satoranský si zahrál 12 minut a opět prokázal svou velkou efektivitu, když stihl 4 body, 4 asistence, 3 doskoky a 4 získané fauly, což z něj dělalo třetího nejužitečnějšího hráče týmu.

Od začátku se hrál v Istanbulu vyrovnaný zápas a oba favorité se střídali ve vedení. Fenerbahce se povedlo dvakrát mírně odskočit, ale Barcelona se vždy dotáhla a v poslední čtvrtině zaútočila. Utekla až na sedm bodů.

Zlomit soupeře mohl Satoranský, ale minul dvě střely, což ještě dalo Fenerbahce šanci. Domácí zabojovali, snížili na rozdíl jediného koše a v poslední minutě se snažili o obrat, jenže Ricky Hickman ani Emir Preldzic trojku neproměnili.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články