Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalisté Barcelony jako první v sezoně Euroligy dokázali porazit Fenerbahce

Basketbalisté Barcelony vybojovali v Evropské lize vítězství 81:80 nad Fenerbahce Istanbul a připravili tak lídrovi soutěže první porážku v sezoně. Čeští reprezentanti ve službách katalánského celku tentokrát nepatřili mezi hlavní tahouny, Jiří Veselý si proti svému bývalému týmu připsal čtyři body po třech doskocích a asistencích, Tomáš Satoranský dal dva body a přidal pět doskoků a dvě asistence.

Utkání Barcelona - Fenerbahce
zdroj: ABACA

Barcelona vedla nad Fenerbahce v zápase až dvouciferným rozdílem, v závěru se však ještě musela o vítězství obávat. Turecký celek ale koncovku nezvládl.

Jonathan Motley při poslední akci zápasu místo střely za tři body, kterou si mohl vynutit prodloužení, zvolil nájezd do koše, a protože se akce z poslední sekundy obešla bez faulu, nedostal už šanci případně vyrovnat z trestného hodu.

Nejlepším střelcem zápasu byl v dresu Barcelony s 26 body Nicolas Laprovittola, v týmu poražených zaznamenal o tři body méně Motley. Barcelona se po čtvrté výhře v sezoně posunula v tabulce soutěže už na čtvrté místo.

Evropská liga basketbalistů - 6. kolo:

Žalgiris Kaunas - Alba Berlín 88:81, Olympiakos Pireus - Valencie 82:83, FC Barcelona - Fenerbahce Istanbul 81:80 (za domácí Veselý 4 body, 3 doskoky, 3 asistence, Satoranský 2 body, 5 doskoků, 2 asistence), Boloňa - Villeurbanne 79:84, Monako - Crvena zvezda Bělehrad 85:77.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články