Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalista Veselý je pátým nejlepším mladíkem Evropské ligy

Praha - Český basketbalista Jan Veselý z Partizanu Bělehrad byl vyhlášen pátým nejlepším mladým hráčem do 22 let v letošním ročníku Evropské ligy. Osmnáctiletý talent z Ostravy skončil za vítězem a svým spoluhráčem z Partizanu Novicou Veličkovičem, o druhé místo se podělili Sergio Llull z Realu Madrid s Ersanem Ilyasovou z Barcelony a čtvrtou pozici obsadil další Veselého bělehradský parťák Milenko Tepič.

Stejně bodů jako 210 centimetrů vysoký Veselý nasbíral v hlasování trenérů euroligových týmů i Emir Preldzič z Fenerbahce Istanbul. Pro českého reprezentanta ale hovoří fakt, že je suverénně nejmladším hráčem z elitní šestice; ostatní ocenění jsou nejméně o čtyři roky starší než Veselý, vítězný Veličkovič se narodil dokonce už v roce 1986.

Životní sezona v Partizanu

Veselý letos v černobílých barvách Partizanu zažil životní sezonu. V průměru nastřílel téměř pět bodů a doskočil přes tři míče na zápas a v průběhu ročníku se probojoval do základní sestavy. 

Srbský klub postoupil do čtvrtfinále Evropské ligy a po vyřazení s obhájci titulu z CSKA Moskva zůstal těsně před branami Final Four. Tam se kvalifikovaly ještě Olympiakos Pireus, Panathinaikos Atény a Barcelona, jejíž barvy hájí i další Čech Luboš Bartoň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články