Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalista Hanzlík z Girony se přihlásil do draftu NBA

Basketbalista Ondřej Hanzlík ze španělské Girony se přihlásil do letošního draftu NBA, který se uskuteční 22. června v New Yorku. Jednadvacetiletý český reprezentant to oznámil na Instagramu.

Ondřej Hanzlík
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Zámořskou ligu si dosud zahrálo pět českých basketbalistů. Jako poslední prošel draftem v roce 2020 Vít Krejčí, který v současnosti působí v Atlantě.

Ještě v minulé sezoně hrál v NBA Tomáš Satoranský, v minulosti si soutěž vyzkoušeli Jan Veselý, Jiří Welsch a jako první český hráč Jiří Zídek.

Hanzlík sbírá zkušenosti v nejvyšší španělské soutěži v dresu Girony, kde hostuje z Baskonie. Ve svém prvním ročníku v elitní evropské lize si vysloužil nominaci na cenu pro nejlepšího mladého hráče.

V Gironě nastupuje odchovanec Spartaku Rychnov nad Kněžnou po boku bývalého šampiona NBA a dvojnásobného mistra světa Marca Gasola, který je spolumajitelem klubu.

Dvoumetrový rozehrávač či křídelní hráč zasáhl do 21 zápasů a má průměr přes osm odehraných minut a 2,2 bodu.

V únoru na sebe Hanzlík upozornil v reprezentaci, kam ho trenér Ronen Ginzburg pozval na závěr neúspěšné kvalifikace mistrovství světa. V posledním utkání v Černé Hoře byl se 17 body nejlepším střelcem.

Do draftu se přihlásilo 242 hráčů. Hanzlík je jedním z 48 zahraničních basketbalistů na seznamu. Favoritem draftu je devatenáctiletý francouzský supertalent Victor Wembanyama.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články