Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bartoň opouští Děčín a vrací se do Španělska

Děčín - Kapitán basketbalové reprezentace Luboš Bartoň po 16 zápasech opouští Děčín a vrací se do Španělska, kde strávil většinu kariéry. Na angažmá se domluvil ve Valencii, které momentálně patří druhé místo ve španělské lize a hraje také Eurocup.

Sport
zdroj: ČT4

Bartoň přišel do Děčína na začátku sezony s tím, že pokud dostane zajímavou nabídku ze zahraničí, bude uvolněn. V české lize stihl odehrát 16 zápasů a nastřílel v průměru 12,3 bodu a doskočil 6,1 míčů na utkání.

"Lubošův odchod je naprosto v duchu naší vzájemné dohody. Jsme rádi, že toto angažmá splnilo svůj cíl. Jak pro náš klub, tak myslím, že i pro Luboše. Udržel se v zápasovém rytmu a dobrý klub se ozval. A nám pomohl na hřišti i mimo něj," řekl generální manažer Děčína Lukáš Houser.

Jedna z největších postav českého basketbalu posledních let tak znovu míří na Pyrenejský poloostrov. Po italským začátcích v Boloni a Římě se Bartoň v roce 2005 přesunul do Španělska, kde se zařadil mezi největší hvězdy. Nejprve v Badaloně, následně v Barceloně a ve Fuenlabradě.

V roce 2012 však kvůli ekonomické krizi ve Španělsku nedostal zajímavou nabídku a v minulé sezoně se tak dostal přes USK Praha do německého Braunschweigu. Nyní znovu dostává šanci ve Španělsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články