Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Barcelonu potrápila Girona. Satoranský s Veselým ale nakonec slaví výhru

Nečekané problémy měli basketbalisté Barcelony v sestavě s Tomášem Satoranským a Janem Veselým. I když do poločasu nastříleli padesát bodů, ve druhém dějství se domácím přestalo směrem dopředu dařit a nakonec byli rádi za vítězství 72:69. 

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý pomohl Barceloně proti Gironě 14 body

Favorizovaná Barcelona vůbec nezachytila úvod utkání. Hosté se postupně probojovali až k náskoku 17:9. Pak si ale domácí konečně všimli, že už se hraje a nadechli se k náporu především v útoku. Připsali si čtrnáctibodovou šňůru a už po první čtvrtině se nakonec dostali do vedení.

V sestavě Barcelony nechyběli ani oba dva čeští zástupci Tomáš Satoranský a Jan Veselý. I oni hráli důležitou roli v navyšování náskoku domácích ve druhém dějství. Během poločasové přestávky svítil na kostce nad palubovkou stav 50:38.

Ofenzivní smršť Barcelony se v úvodu druhé půle poněkud zadrhla, poprvé se domácí prosadili až po dvou minutách, to hosté pod taktovkou hrajícího klubového prezidenta Marca Gasola byli úspěšnější a dokázali stáhnout na rozdíl osmi bodů.

Postupně ale Barcelona zpřesnila obrannou hru, přidala další body a nebýt slabšího závěru, nesla by si do čtvrté čtvrtiny možná i vyšší než patnáctibodový odstup.

Ani pak se ale domácím příliš nedařilo. Zatímco v první půli nastřádali padesát bodů, ve druhé se jejich ofenzivní palba o poznání snížila, a když minutu před koncem trefili hosté trojku, byl rozdíl už pouze tříbodový.

Závěr si ale Barcelona pohlídala, kontaktní koš přišel až se závěrečným klaksonem, a tak tým českých hráčů slaví další ligové vítězství, tentokrát v poměru 72:69.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články