Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barceloně v úvodním semifinálovém El Clásicu došly síly

Čtyři dny po neúšpěšné obhajobě euroligového titulu si hráči Madridu spravili chuť domácím vysokým vítězstvím 97:78 nad svým rivalem z Barcelony. Real za prvním bodem v semifinálové sérii ACB ligy hnal zejména argentinský rozehrávač Facundo Campazzo. České dvojici Satoranský–Veselý se tentokrát střelecky nedařilo. Do druhého semifinále lépe vstoupili i hráči Murcii, kteří porazili Málagu 88:79. Druhé kolo semifinále Málaga – Murcia vysílá od 20:25 živě ČT sport Plus, stejně jako páteční duel El Clásica.

Jan Veselý a Tomáš Satoranský v semifinále ACB ligy
zdroj: Barca Basketball

Domácí za prvním úspěchem v repríze loňského finále hnal již od prvních minut dvacetibodový Argentinec Facundo Campazzo. Real po jeho střelecké show v první čtvrtině odskočil Barceloně na rozdíl 17:9, úspěšnou trojkou však dokázal snížit český reprezentant Tomáš Satoranský.

Ve druhé desetiminutovce loňský šampion španělské nejvyšší ligy zabral a po trojce Daria Brizuely dokonce srovnal na 28:28. K rozehranému Campazzovi se však připojil Guerschon Yabusale a po velmi špatné útočné pasáži po poločasové pauze prohrávali svěřenci Rogera Grimaua už o 23 bodů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. semifinále Real Madrid – Barcelona

Nicolas Lapprovitola se sice snažil ještě probrat své spoluhráče osmi body v řadě. Finální tečku však třemi přesnými trojkami na úvod závěrečné čtvrtiny napsal zkušený španělský veterán Sergio Llull. Barcelona v koncovce na čerstvě stříbrný celek Euroligy nestačila a v semifinálové sérii na tři vítězné zápasy si připsala první neúspěch.

Bodově se tentokrát nedařilo ani českým reprezentantům. Satoranský nenavázal na svůj skvělý výkon proti Tenerife a s pěti body, třemi doskoky a dvěma asistencemi byl daleko za svým průměrem play-off. Jan Veselý ze sedmi pokusů proměnil pouze dva, k nimž přidal po jednom doskoku a jedné asistenci.

Ve druhém souboji o finále ACB ligy uspěla na půdě Málagy 88:79 Murcia. Odvetné duely jsou na programu ve čtvrtek a pátek od 20:30. Následně se série přesune do Murcie a Barcelony. Všechny zápasy vysílá exkluzivně ČT sport Plus.

Semifinále ACB ligy – 1. kolo:

Real Madrid – Barcelona 97:78 (24:14, 44:36, 72:62)
Nejlepší střelci: Campazzo 20, Tavares 18, Yabusele 16 – Laprovittola 13, Hernangomez 12, Parker 11

Unicaja Málaga – Murcia 79:88 (21:24, 36:41, 63:67)
Nejlepší střelci: Ejim a Kalinoski oba po 15, Osetkowski 9 – Sleva 23, Kurucs a Sant-Roos oba po 13

Zdroj
ČT sport, fcbarcelona.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články