Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona v El Clásicu narazila, z Madridu odjela s prázdnou

Reprízu loňského finále opanovali v rámci třetího kola španělské nejvyšší soutěže basketbalisté Realu Madrid. Barcelonu, v jejíž sestavě nescházeli Tomáš Satoranský s Janem Veselým, zdolali 86:79 a udrželi stoprocentní bilanci. "Blaugranas" naopak poprvé v sezoně našli přemožitele. Největší hvězdou očekávaného šlágru byl domácí pivot Vincent Poirier, autor 22 bodů.

V červnovém finále loňského ročníku ACB ligy dominovala Barcelona, ale v letošním má zatím navrch Real. Uspěl totiž jak v zářijovém Superpoháru (90:80), tak v prvním ligovém měření sil.

Na domácí palubovce se kromě Poiriera, který přidal i osm doskoků, blýskl Facundo Campazzo. Argentinský reprezentační rozehrávač zapsal 15 bodů a pět asistencí. "Bílý balet" vedl víceméně celé utkání, v průběhu závěrečné části až o 16 bodů a s přehledem si dokráčel k třetímu vítězství v sezoně. 

Katalánskému celku nepomohlo 14 bodů rozehrávače Daria Brizuela, ani 10 bodů Rokase Jokubaitise a Nicolase Laprovittoly. Češi byli tentokrát v ústraní a do statistik si připsali shodně po dvou bodech. Satoranského nekompromisní smeč byla ovšem ozdobou zápasu. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články