Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Barcelona se na Tenerife zapotila. I díky patnáctibodovému Veselému těsně vyhrála

Basketbalisté Barcelony v souboji čtvrtého celku s druhým vyhráli ve 25. kole španělské basketbalové ligy na Tenerife 79:76. Hodně vidět byli čeští hráči, zejména Jan Veselý, který zapsal do statistik patnáct bodů, sedm jich přidal Tomáš Satoranský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Barceloně k výhře nad Tenerife výrazně pomohl Veselý

Úvod utkání mezi čtvrtým a druhým celkem tabulky se proměnil v dominanci hostující Barcelony, v jejímž dresu byli výrazně vidět i čeští basketbalisté. Ti během prvních osmi minut zaznamenali polovinu z dvaadvaceti bodů katalánského celku. V závěru první čtvrtiny ale pomohla domácím trojka a před druhou desetiminutovkou měli ztrátu jen tří bodů.

Zejména Veselý se mohl dlouho chlubit stoprocentní úspěšností střelby, barcelonští hráči hráli ale týmově a přesně a výsledkem toho bylo poločasové vedení o deset bodů.  

Ve druhém poločase se však obraz hry výrazně změnil. Třetí dějství vyhráli domácí o devět bodů a v úspěšném tažení pokračovali i nadále a dostali se až do šestibodového vedení. Barcelona se ale nedala, dokázala se dostat zpět a zadělala na pořádné drama.

V poslední minutě se Barcelona dostala do vedení, které dvěma úspěšnými trestnými hody navýšil Mirotič na tři body. Ke slovu se následně prosadilo i video, které muselo posoudit, zda se nakonec patnáctibodový Veselý nedopustil nesportovního faulu. Nedopustil, Katalánci už svůj nevelký náskok uhájili a vezou z Tenerife vítězství.

Zdroj
ČT sport, msl

Hlavní zprávy

Nejčtenější články