Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona porazila Milán, pěti body k výhře přispěl Satoranský

Lubin - Vydařenou premiéru v Evropské lize má za sebou basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský, který pomohl Barceloně k výhře 78:63 na hřišti Milána pěti body a šesti asistencemi. Druhé výhry ve skupině C se dočkalo i Fenerbahce Istanbul s druhým Čechem v soutěži Janem Veselým. Ten přispěl osmi body a dvěma doskoky k vítězství 91:76 na hřišti Turů ze Zhořelce.

Basketbalisté FC Barcelona Regal
zdroj: ISIFA

Veselý patřil na začátku k nejaktivnějším hráčům na hřišti a přispěl k úvodnímu náporu v podobě šňůry 15:1. Polský Zhořelec však při domácí premiéře v Eurolize nechtěl připustil ostudu a především zásluhou pivota Kuliga, který dal do poločasu 18 bodů, začal manko stahovat. A to v době, kdy Veselý odpočíval na lavičce. Když se k tomu přidaly zbytečné chyby hostů, dostali se domácí definitivně zpět do hry.

Fenerbahce sice nepředvádělo ideální výkon, přesto potvrzovalo roli favorita, uplatňovalo zkušenosti a díky velmi dobrým individuálním výkonům Preldžiče a Goudelocka nedovolilo Turům výraznější drama. Zatím tak naplňuje vysoké ambice a roli jednoho ze spolufavoritů soutěže. "Naše ambice jsou vysoké a kromě tureckého titulu chceme dojít v Eurolize co nejdále," řekl Veselý.

"Zatím je vše super, ale stále si zvykáme jeden na druhého. Je tu skoro celý nový tým, takže se ještě sehráváme. Bude to lepší a lepší," věří. Satoranský dosud v novém angažmá za Barcelonu odehrál jen přípravné zápasy a španělský Superpohár. Pak tři týdny odpočíval, protože měl srdeční arytmii. Tentokrát už naskočil do vůbec prvního euroligového angažmá a vedl si velmi dobře. Za prvních 8 minut na hřišti zaznamenal tři body a pět asistencí a navíc dobře bránil opory soupeře.

Ve zbytku zápasu už si na něj italský celek dával větší pozor a Satoranský už se tolik neprosazoval, i tak během svých premiérových 18 minut v Eurolize zanechal dobrý dojem. Za dva týdny se oba Češi utkají ve vzájemném souboji v Istanbulu. "Já se těším hodně. Je to první oficiální zápas, kdy budeme hrát proti sobě a ne jen při tréninku v reprezentaci. Ale nepochybuji, že oba zápasy vyhraje Fenerbahce," prohlásil Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Euroligy Milán - Barcelona
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články