Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Barcelona podruhé udolala Real a je krok od španělského titulu. Veselý přispěl k výhře 86:85 osmnácti body

Velká podívaná byla k vidění během druhého finálového zápasu nejvyšší španělské basketbalové soutěže. Podruhé v řadě se radovala Barcelona, která tentokrát přetlačila Real o jediný bod 86:85. Osmnácti body k vítězství přispěl Jan Veselý, Tomáš Satoranský si připsal čtyři body. Další utkání Barcelony proti Realu Madrid vysílá živě ČT sport a ČT sport Plus v úterý od 20:50.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Veselý 18 body pomohl Barceloně k druhé finálové výhře

Od prvních minut bylo patrné, že fanoušci budou mít opět tu čest s atraktivní podívanou. K vidění totiž byla maximálně vyrovnaná bitva, po jejíž první polovině měla mírně navrch Barcelona.

Na čtyřbodovém vedení měl tentokrát velkou zásluhu Jan Veselý, kterého druhé finále potkalo ve velké formě.

Jen za první polovinu utkání se Veselý dostal na patnáct bodů a jako třešničku na dortu přidal v samotném závěru druhé čtvrtiny úspěšný tříbodový pokus.

Ve třetí čtvrtině se podařilo Barceloně náskok navýšit až na devět bodů, ale Realu prospěl oddechový čas a před poslední částí měl na svého soupeře tříbodovou ztrátu.

Poslední část ale vycházela lépe disciplinovaněji hrajícímu Realu, který se pět minut před jejím koncem poprvé ve druhém poločase dostal do vedení.

To postupně navýšil na šest bodů, trojka Mirotiče necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby ale vrátila Barcelonu zpět do hry.

Po korekci na odstup jediného bodu pak bylo jasné, že diváky v hale i u obrazovek čeká dramatický závěr.

Ten byl protkán úspěšnými trojkami. Nejprve se prosadili hosté, vzápětí však Barcelonští kontrovali stejným způsobem.

Madridský Tavares pak ale minul oba trestné hody a navíc přišel faul na barcelonského hráče. Mirotič na rozdíl od svého protihráče nezaváhal a skóre se přelilo o bod na stranu Barcelony.   

Série trestných hodů pokračovala, stoprocentní byl i Llull z Realu a domácí Laprovittola. Po dalším oddechovém čase však už Realu útok nevyšel a Barcelona po vítězství 86:85 vede 2:0 na zápasy.

Třetí finálový zápas sledujte v přímém přenosu v úterý od 20:50 na programu ČT sport a na ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články