Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Barcelona nevyužila dvojciferného náskoku v Istanbulu a podruhé v řadě v Eurolize prohrála

Druhý euroligový skalp se nezdařil. Ani sedmnáctibodový náskok z úvodu utkání nestačil basketbalistům Barcelony k druhé sezonní výhře nad Istanbulem. Turecký celek výsledkem 81:73 udělil Barceloně třetí soutěžní porážku v řadě. Nepomohly ani výkony českých reprezentantů. Tomáš Satoranský byl se 14 body druhým nejlepším střelcem Barcelony, Jan Veselý, jenž v minulosti ve Fenerbahce dlouho působil, byl s devíti doskoky nejlépe doskakujícím hráčem zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Barcelony prohráli v Evropské lize s Fenerbahce

Barcelona měla v Istanbulu výborný vstup do zápasu a v závěru úvodní čtvrtiny vedla až 30:17. Fenerbahce ale postupně manko dotáhlo a koncovku zvládlo lépe. Od stavu 67:68 osmibodovou šňůrou odskočilo na 75:68 a vedení už nepustilo.

Satoranský přidal ke 14 bodům čtyři asistence a jeden doskok, Veselý měl k devíti doskokům jedenáct bodů a tři asistence. Barcelona, která prohrála tři soutěžní zápasy v řadě poprvé v sezoně, zůstala v tabulce Evropské ligy třetí, Fenerbahce na čtvrtém místě na ni ztrácí jednu výhru.

Evropská liga basketbalistů - 28. kolo:

Anadolu Efes Istanbul – Maccabi Tel Aviv 64:86, Fenerbahce Istanbul – Barcelona 81:73 (za hosty Satoranský 14 bodů, 1 doskok, 4 asistence, Veselý 11 bodů, 9 doskoků, 3 asistence)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články