Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Barcelona je stále na koni. Satoranský k výhře nad Bilbaem přispěl šesti body

Skvělou formu v domácí španělské ACB lize předvádí basketbalisté Barcelony. Katalánský výběr již s Tomášem Satoranským v sestavě porazil před domácím publikem Bilbao 88:78 a sedmou výhrou v řadě se tak stále drží na čele tabulky. Laprovittola v nedělním duelu znovu pálil ostrými.

Zakončující Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK autor: Profimedia

Že se argentinský ostrostřelec poslední dobou cítí ve své kůži, potvrdil hned z úvodu duelu 17. kola španělské ACB ligy. Dvaatřicetiletý Nicolas Laprovittola během prvního poločasu nastřílel Bilbau pět úspěšných trojek ze šesti pokusů a nastartoval tak katalánksý motor ženoucí se za další výhrou.

O té mohla Barcelona rozhodnout už po prvních dvaceti minutách, kdy nad svými soupeři vedla o 16 bodů. Hráči Bilbaa však třetí čtvrtinu ovládli poměrem 26:16 a v závěrečné vyrovnané pasáži ještě tým Tomáše Satoranského trápili.

Český rozehrávač se do barcelonské sestavy vrátil po dvoutýdenní herní pauze zapříčiněné zánětem v kotníku. V souboji s Bilbaem za 18 minut stihnul nasbírat šest bodů a pět asistencí. Naopak Jan Veselý v zápase znovu absentoval.

Basketbalisté Barcelony výhrou 88:78 navýšili svoji vítěznou šňůru na sedm utkání v řadě a v neúplné tabulce vystřídali na prvním místě své rivaly z Madridu.

Barcelona – Bilbao 88:78 (18:11, 29:18, 16:26, 25:23)

Nejlepší střelci: Laprovittola 20, Nnaji 16, Jokubaitis 14 - Smith 16, Reyes 11, Alonso 9

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články