Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Balvínův životní výkon na výhru Gran Canarie nestačil, Veselý s Fenerbahce uspěl

Zatím svůj nejlepší zápas v Eurolize odehrál Ondřej Balvín. Český pivot nasázel v dresu Gran Canarie 15 bodů, porážce 74:89 od svého bývalého celku Bayernu Mnichov ale nezabránil.

Ondřej Balvín v dresu Gran Canarie
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Jorge Sanz

Šestadvacetiletý hráč si připsal osm doskoků, blok a asistenci a byl nejužitečnějším hráčem týmu. Dosud bylo jeho střeleckým maximem v soutěži osm bodů z duelu proti CSKA Moskva.

"Proti bývalému klubu jsem měl velkou motivaci. V minulosti mi tyto zápasy nikdy moc nevycházely. Tohle bylo něco jiného, speciálního. Už jenom z toho důvodu, že to v Bayernu pro mě dopadlo velmi špatně po mé nejlepší sezoně v Seville," řekl Balvín, který v Bayernu strávil v sezoně 2016/17 jen půl roku.

Ačkoli v užitečnosti zaznamenal stejný výkon jako ve čtyřech euroligových zápasech dohromady, statistiky ho tolik nezajímají. "To je věc, kterou moc neřeším. Důležité je, jak hrajeme jako tým a jak se cítím na hřišti. Na double double jsem mohl dosáhnout, ale svou chybou jsem tam zbytečně pustil nějaké doskoky, tak jsem to bohužel nedotáhl," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Balvínův životní výkon Gran Canarii nestačil, Veselý pomohl k výhře Fenerbahce

Gran Canarii se jako nováčkovi soutěže zatím povedlo uhrát v devíti zápasech jen dvě výhry, problémy má především s posledními čtvrtinami. V ní rozhodl i Bayern, který tým z Kanárských ostrovů přehrál v poslední desetiminutovce o 16 bodů. Podle Balvína ale za tím není únava z náročného cestování.

"To nemůže být výmluva. Věděli jsme, do čeho jdeme, když jsme tady všichni hráči podepsali, že to bude náročné cestování v rámci nejnáročnější ligy v Evropě. Tam se nemůžeme vymlouvat na to, že je to fyzicky náročné. Máme dost široký kádr, abychom to zvládali. Musíme zatnout zuby a dostat se přes to," dodal český pivot.

Zatímco Balvín se španělským klubem utrpěl v devátém kole Euroligy sedmou porážku, druhý český reprezentant Jan Veselý slavil s Fenerbahce Istanbul osmou výhru. K vítězství 74:70 nad Maccabi Tel Aviv přispěl jedenácti body a třemi doskoky.

Evropská liga basketbalistů - 9. kolo:

Darüssafaka Istanbul - Anadolu Efes Istanbul 88:93, Olympiakos Pireus - Real Madrid 88:83, Maccabi Tel Aviv - Fenerbahce Istanbul 70:74 (za hosty Veselý 11 bodů, 3 doskoky), Gran Canaria - Bayern Mnichov 74:89.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články