Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Balvín: Španělskou ligu budou chtít určitě dohrát. Trenér mu předcvičuje přes Skype

I po přerušení španělské ligy zůstal v Bilbau, které je jednou z nejvíce zasažených oblastí koronavirem na Pyrenejském poloostrově. Basketbalový reprezentant Ondřej Balvín se zdržuje prakticky jen doma a čas zahání, jak se dá: třeba i půlnočním venčením psa. A je přesvědčen o tom, že tamní liga se dohraje stůj co stůj.

Ve Španělsku si nákaza COVID-19 vyžádala už 110 tisíc nakažených a deset tisíc mrtvých. Hůř je na tom z evropských zemí jen Itálie.

"Mimo město, do přírody, se moc nemůže, já se tak zdržuju jen ve své zóně. Města jsou teď uzavřená, jen pokud je to akutní, tak můžete odcestovat do jiného, ale jinak se bez speciálního povolení z města nesmí. A nemělo by se pohybovat ani venku," říká Balvín.

"Klub nám třeba rozdal stacionární kola, ale musel na to získat speciální povolení, aby pracovníky klubu při rozvozu do různých městských zón policie nepokutovala," popisuje Balvín, který do týmu nováčka španělské ligy přišel loni v létě z Gran Canarie.

Kromě nočních vycházek se psem skoro nechodí ven. "Chodím s ním, když je město totálně vylidněné. Zásah do běžného života je to samozřejmě velký. Musím být jen doma a nemůžu dělat v podstatě nic. Pro mě je to ale o něco jednodušší, že ještě nemám rodinu nebo přítelkyni," zmiňuje sedmadvacetiletý pivot.

Sám o návratu do České republiky neuvažoval, protože by to nebylo praktické a mimo jiné by musel na 14 dní do karantény. V ní navíc byl se spoluhráči ještě dřív než většina Španělska, protože u jednoho zaměstnance klubu bylo podezření na nákazu.

Ve hře jsou peníze, říká Balvín k přerušené lize

Reprezentační pivot je také přesvědčený, že vedení soutěže udělá všechno pro to, aby se liga navzdory nepříznivým okolnostem dohrála. "Ve hře je totiž dost peněz i prestiž ligy. Je to nejsilnější národní soutěž v Evropě. Byl by to signál i pro ostatní, aby sezonu zrušili, a takové znamení liga nechce dát."

S kondičním trenérem se od pondělí do pátku spojuje přes Skype, kde mu kouč předcvičuje. "Devadesát procent hráčů cvičí s ním. Nejdřív to nebylo povinné, ale klub asi bude chtít, abychom se takto udržovali v kondici všichni," doplňuje Balvín.

Zdroj
168 hodin, 702.co.za, ABACA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články