Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Balvín končí v Japonsku a míří do týmu, který vede reprezentační kouč Ginzburg

Pivot basketbalové reprezentace Ondřej Balvín odchází z Japonska a bude hrát za ukrajinský BK Prometej, kde jej povede kouč českého národního týmu Ronen Ginzburg. Klub už oznámil uzavření smlouvy s 217 cm vysokým hráčem. Devětadvacetiletý podkošový hráč se vrací do Evropy po skončení ročního kontraktu v týmu Gunma Crane Thunders.

Je nám líto, video expirovalo.
Balvín skončil v Japonsku a bude hrát pod Ginzburgem v Prometeji

"Měl jsem na stole pár nabídek, ale tahle byla nejlákavější. Dávala mi smysl z pohledu, že se tam bude hrát EuroCup a že je tam Neno (Ginzburg). To byl další faktor pro," řekl Balvín.

"Když mám trenéra, pro kterého můžu na hřišti umřít, jsem ochotný pod ním hrát cokoliv a zároveň i svůj nejlepší basket. To jsem poslední dobou s Nenem v nároďáku také dokazoval," doplnil Balvín.

S Prometejem, který má vzhledem k válečnému konfliktu na Ukrajině základnu v Rize, bude Balvín hrát lotyšsko-estonskou ligu. Loňští ukrajinští šampioni v závěru minulého ročníku uprchli před ruskou invazí do Česka, kde odehráli jeden zápas Ligy mistrů. Pak ale ze soutěže odstoupili. V nadcházejícím ročníku bude Prometej hrát EuroCup, který organizuje Euroleague Basketball jako druhou soutěž po Evropské lize.

"Mám za cíl navázat na skvělé sezony, které jsem měl posledních x let v Evropě. Těším se na EuroCup, který je druhou nejkvalitnější soutěží v Evropě, a chtěli bychom v něm být černým koněm soutěže. Myslím, že s týmem, který stavíme, toho budeme schopní," uvedl Balvín.

Balvín se vloni v červnu stal posilou nováčka japonské ligy a v jeho dresu odehrál 36 zápasů s průměry 10,7 bodu a 8,5 doskoku na utkání. Bývalý hráč USK Praha předtím působil převážně ve Španělsku, kde nastupoval za Sevillu, Estudiantes, Gran Canarii a Bilbao, v Německu oblékal dres Bayernu Mnichov.

"Je to opravdový obr, jaký nám chyběl. Výrazně se dokáže prosadit jak v útoku, tak v obraně. Náš trenér Ronen Ginzburg ho dobře zná z české reprezentace, se kterou hrál vloni na olympijských hrách," uvedl prezident klubu Volodymyr Dubinskyj.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články