Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Balvín je zase o něco blíže NBA, za Denver bude hrát letní ligu

Praha – NBA by si v brzké době mohl zahrát čtvrtý Čech v historii. Ondřej Balvín má k nejprestižnější basketbalové soutěži opět o něco blíže, jelikož si podle amerických médií vybojoval místo na soupisce Denveru Nuggets pro zápasy Letní ligy v Las Vegas. Tam bude bojovat o smlouvu.

Ondřej Balvín
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Denver dává dohromady soupisku pro Letní ligu a kromě draftovaných hráčů se představí také Josh Scott, Josh Adams, Jimmer Fredette a český pivot Ondřej Balvín," napsal deník Denver Post.

Třiadvacetiletý pivot vysoký 217 centimetrů má za sebou životní sezonu v Seville, kde patřil k nejlepším podkošovým hráčům španělské ligy. Už v závěru sezony se o něj údajně zajímal Houston. Balvín se proto omluvil z reprezentace, kterou čeká kvalifikace o olympijské hry, a vydal se do Ameriky bojovat o šanci v NBA.

Možnost ukázat se dostane v Denveru, kde před dvěma roky působil zatím poslední Čech v NBA Jan Veselý. Tým ze státu Colorado si vůbec potrpí na evropské pivoty. Aktuálně má na soupisce Srba Nikolu Jokiče a Jusufa Nurkiče z Bosny a Hercegoviny. V nedávném draftu si vybral španělského pivota Juana Hernangómeze.

Letní liga v Las Vegas začne 8. července. Denver se utká s Minnesotou, Memphisem a Miami. Následně ho čekají i zápasy play-off. Pokud Balvín nezíská smlouvu v Denveru, může ho angažovat i jiný z týmů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články