Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Auda zůstává v Jokohamě. Basketbalový reprezentant prodloužil kontrakt na další rok

Basketbalový reprezentant Patrik Auda má před sebou už třetí sezonu v japonské Jokohamě. Dvaatřicetiletý pivot prodloužil smlouvu s týmem B-Corsairs do konce ročníku 2022/23.

"Rozhodl jsem se prodloužit proto, že mé poslední dvě sezony tady byly super jak po životní, tak po basketbalové stránce. Když přišla nabídka na další rok, dlouho jsem se nerozmýšlel. Nechtěl jsem čekat na jiné nabídky," řekl Auda.

Účastník mistrovství světa v roce 2019, kde česká reprezentace vybojovala historické šesté místo, přestoupil do Jokohamy předloni. Předtím působil ve Francii, Španělsku, Polsku nebo americké univerzitní soutěži NCAA.

Od příchodu do Japonska sehrál 55 zápasů, v nichž má průměr 16,6 bodu a 6,3 doskoku. V této sezoně odehrál 33 duelů. Jokohama obsadila osmé místo ve Východní konferenci B.League a do play-off nepostoupila.

"Sezona byla úspěšná. Vloni se nám podařilo vyhrát 19 zápasů, což byl klubový rekord, a letos jsme to navýšili na 22 výher. Osobně jsem si také oproti loňsku zlepšil statistiky, čili to bylo vydařené i po individuální stránce," uvedl Auda.

V japonské lize působil letos také jeho reprezentační spoluhráč Ondřej Balvín, který hájil dres týmu Gunma Crane Thunders. Oba by měli být oporami národního týmu v červencové kvalifikaci MS, chybět by neměli ani v září na mistrovství Evropy, kde Praha hostí jednu ze základních skupin.

"Na poslední kvalifikační okna v listopadu a únoru jsme kvůli covidové situaci nemohli, ale o to více se těším na léto. Počítám s tím, že se k národnímu týmu připojím. Těším se hlavně na mistrovství Evropy, které bude neuvěřitelným zážitkem," dodal Auda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články