Auda bude hrát v přípravě za Brno. Může mi to pomoct před sezonou v Japonsku, má jasno

V létě přestoupil z francouzského Boulazacu do japonské Jokohamy, ale minimálně v přípravě si Patrik Auda zahraje za Brno. Odchovanec klubu s týmem trénuje s přestávkami od dubna a jeho nástup do nového angažmá v Japonsku nemá zatím kvůli pandemii koronaviru jednoznačné datum. Celek z moravské metropole by ho proto rád využil i na začátku ligového ročníku.

Patrik Auda v zápase s Bosnou a Hercegovinou
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

"Jsem moc rád, že je Patrik s námi, protože je zářným příkladem, jak to kluk z Brna dotáhl až na 6. místo na mistrovství světa. V současnosti čeká na víza do Japonska, kde podepsal novou smlouvu. Na základě toho vznikla gentlemanská dohoda, že se s námi bude připravovat a odehraje také přátelská utkání," uvedl hlavní trenér Lubomír Růžička.

Brno by chtělo třicetiletého pivota v případě možnosti zařadit do sestavy i na startu nového ligového ročníku. "Uvidíme, jak to bude vypadat v září, kdy začíná KNBL. Pokud nebude moct i nadále odcestovat do Japonska, tak budeme s ním, jeho agentem a Jokohamou jednat o tom, aby za nás mohl nastoupit i do soutěžních zápasů," doplnil Růžička.

Auda se vydal do zahraničí už v roce 2009. Rok strávil na Canarias Basketball Academy na Tenerife, poté působil čtyři sezony v zámoří v celku Seton Hall Pirates v NCAA. Následně vystřídal polské kluby Kutna, Koszalin a Radom, mezitím hrál ve Španělsku za Manresu a před Boulazacem stihl ještě angažmá v italské Pistoie.

"V první řadě jsem moc rád, že v Brně můžu trénovat, a to v situaci, kdy jsem nemohl odcestovat do zahraničí. Pro odehrání přátelských zápasů jsem se rozhodl, protože si myslím, že mi to může pomoct v přípravě na novou sezonu. Když už nemůžu být v Japonsku, tak chci z přípravy v Brně získat co nejvíc," konstatoval Auda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články