Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atlantě se dařilo v Portlandu a dál vede Východní konferenci

New York - Basketbalisté Atlanty zvítězili na palubovce silného Portlandu 115:107 a upevnili si své vedení ve Východní konferenci NBA. Už pošesté za sebou tak Hawks vyhráli na cizím hřišti, na jejich triumfu se 27 body podílel Paul Millsap.

Basketbalista klubu Atlanta Hawks
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Blair

"Tady se opravdu velmi těžko vyhrává. Hrál jsem tady mnohokrát ještě v dresu Utahu a znám místní fanoušky moc dobře. Jak začnou fandit, těžko se soustředí na hru, takže dnešní výhra o nás říká hodně jako o týmu," pochvaloval si Millsap. Domácím nepomohl k návratu závěrečný nápor, ani vydařený výkon autora 30 bodů a 12 doskoků LaMarcuse Aldridge. (VIDEO)

Chicago přečkalo další nepovedený střelecký večer Derricka Rose, který proměnil pouze pět z osmnácti střel, a i při absenci dvou hráčů základní sestavy Jimmyho Butlera a Mikea Dunleavyho porazilo Boston 109:104 po prodloužení. Lídrem Bulls byl Pau Gasol, autor 29 bodů, 16 doskoků a pěti bloků. (VIDEO)

Pau Gasol v dresu Chicaga
zdroj: EFE autor: Kamil Krzaczynski

Čtyřiatřicetiletý veterán v poslední době dokazuje, že stále patří k nejlepším pivotům ligy. Momentální formu přičítá sloužícímu zdraví. "Poslední dva roky jsem měl velké problémy s koleny. Nemohl jsem vyskočit tak, jak můžu teď, a to se hned lépe hraje," řekl španělský reprezentant.

Bulls se na třetím místě ve Východní konferenci vzdálili čtvrtému Washingtonu, který už potřetí za sebou prohrál, tentokrát na palubovce mistrovského San Antonia 92:101. Hlavní opory Spurs se přitom střelecky trápily (Duncan a Ginobili), nebo vůbec nenastoupily kvůli zranění (Parker, Leonard). Wizards přesto neukončili už 17 vzájemných zápasů trvající sérii porážek. (VIDEO)

Třetí tým Západní konference Memphis prohrál v Denveru 85:114 a utrpěl nejtěžší porážku v sezoně. (VIDEO) Houston odčinil páteční debakl od New Orleans, když doma deklasoval Miami 115:79. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Chicago - Boston 109:104 po prodl., Denver - Memphis 114:85, Houston - Miami 115:79, LA Clippers - Philadelphia 127:91, Minnesota - Utah 89:101, Orlando - Charlotte 90:98, Portland - Atlanta 107:115, San Antonio - Washington 101:92.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články