Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atlanta vyhrála počtrnácté v řadě, i Golden State má rekord

New York - Basketbalisté Atlanty vyhráli v NBA čtrnácté utkání za sebou, čímž vyrovnali klubový rekord. Ve středu zdolali Indianu 110:91 a upevnili si vedení ve Východní konferenci, které vládnou s bilancí 35 výher a osmi porážek. Svému trenérovi Miku Budenholzerovi tím zajistili post kouče výběru Východu pro únorové Utkání hvězd.

Utkání Atlanta - Indiana
zdroj: AP autor: John Amis

Je to velká pocta, ale je to zásluha hráčů. Vynasnažím se, abych si to užil," uvedl Budenholzer, bývalý dlouholetý asistent Gregga Popoviche v San Antoniu, jenž vede Atlantu druhým rokem. Jeho svěřenci mají z posledních 30 zápasů skvělou bilanci 28 vítězství. (VIDEO)

Klubový rekord vytvořili také hráči Golden State. Vedoucí tým soutěže porazil v tvrdém utkání Houston 126:113 a připsal si sedmnácté domácí vítězství v řadě. Warriors rozhodli duel ve druhé čtvrtině, kterou ovládli 30:13. Poločasový dvacetibodový rozdíl se v úvodu třetí čtvrtiny vyšplhal až na 30 bodů, než Rockets výsledek zkorigovali.

Houston prohrál i čtvrté vzájemné utkání v sezoně a další nezdar jeho hráči těžko nesli. Josh Smith byl po dvou technických chybách vyloučen a Rockets se celkově snažili přitvrdit, ale Golden State zápas znovu skvěle zvládli.

Klay Thompson byl lídrem vítězů s 27 body, Stephen Curry přidal 22 bodů a deset asistencí. James Harden vedl Houston s 33 body, ale na své koše se přes výbornou obranu hodně nadřel. Dwight Howard se trápil celý zápas s fauly a zůstal na sedmi bodech a 11 doskocích. (VIDEO)

Utkání Golden State - Houston
zdroj: AP autor: Jeff Chiu

Oklahoma vyhrála počtvrté za sebou. Ve Washingtonu hosté prohrávali v poločase o 12 bodů, ale nakonec zvítězili 105:103 po prodloužení díky nájezdu Russella Westbrooka v poslední sekundě. Westbrook nastřílel 32 bodů, Kevin Durant dal ve svém rodném městě 34 bodů.

V prodloužení se obě největší hvězdy Oklahomy postaraly o všech 13 bodů týmu a pomohly Thunder k dalšímu posunu za postupem do play-off. Za Wizards nastřílel Nene 24 bodů, John Wall měl 18 bodů s 13 asistencí.

Nejužitečnější hráč minulé sezony Durant se znovu dočkal bouřlivého přijetí, protože fanoušci doufají, že se v létě 2016 po vypršení smlouvy s Thunder upíše právě klubu z rodného města. "Fanoušci byli skvělí, ale já prostě hrozně rád hraju za Oklahomu. Jsem tak nějak pyšný, když mám ten nápis na hrudi, a to je jediné, na co se teď soustředím," řekl Durant. (VIDEO)

Utkání Washington - Oklahoma
zdroj: AP autor: Alex Brandon

Počtvrté v řadě vyhrál také Cleveland, který si poradil s Utahem 106:92. LeBron James nastřílel 26 bodů a přidal devět asistencí, Kevin Love dal 19 bodů. (VIDEO) New York Knicks vyhráli poprvé od úvodu sezony dva zápasy za sebou, když zdolali Philadelphii 98:91. Carmelo Anthony byl nejlepším střelcem utkání s 27 body. (VIDEO)

Kobe Bryant se vrátil po dvouzápasovém volnu do sestavy Los Angeles Lakers 14 body, ale jeho tým podlehl New Orleans 80:96. Navíc si Bryant poranil rameno, se kterým půjde na vyšetření. Pelicans pomohl k výhře návrat Anthonyho Davise, jenž zaznamenal 29 bodů. (VIDEO)

Phoenix ztratil proti Portlandu pětadvacetibodový náskok, ale v závěru ho zachránil Eric Bledsoe a jeho 33 bodů a deset asistencí, kterými pomohl Suns k vítězství 118:113. (VIDEO)

Detroit vyhrál podvanácté z posledních 15 zápasů poté, co si poradil s Orlandem 128:118. Rozehrávač Brandon Jennings nastřílel 24 bodů a přidal osobní rekord 21 asistencí. Stal se prvním hráčem od listopadu 2009 s alespoň dvaceti body a asistencemi v utkání. (VIDEO)

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články