Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Atlanta s Krejčím je k nezastavení, lídra NBA z Bostonu skolil famózní Murray v poslední sekundě

Vynikající formu má v NBA Atlanta. Basketbalisté Hawks i s Vítem Krejčím v sestavě totiž opět porazili lídra soutěže Boston, tentokrát 123:122 po prodloužení, a vybojovali čtvrtou výhru v řadě. Po pondělním vyrovnaném utkání (120:118) znovu Celtics udolali v dramatickém závěru. Dejounte Murray se blýskl novým kariérním maximem 44 body i rozhodujícím košem desetinu sekundy před koncem. Krejčí si připsal dva body, tři doskoky a asistenci.

Emoce Dejounte Murrayho po vítězném koši v samotném závěru
zdroj: REUTERS

Třiadvacetiletý český rozehrávač si před třemi dny vyrovnal proti Bostonu 16 body osobní maximum v zámořské lize. Ve čtvrtek odehrál 35 minut a vystřelil na koš jen jednou, a to po útočném doskoku ve druhé čtvrtině. V závěru se vyfauloval.

Hrdina utkání Murray dal v prodloužení všech 11 bodů týmu Hawks. "Jsem stvořený přesně pro tyto okamžiky. Jsem sebevědomý," řekl Murray poté, co ho neubránil při poslední akci Jrue Holiday. Na celkových 44 bodů potřeboval stejný počet pokusů. Jeho start byl přitom nejistý kvůli problémům se zády, přesto přidal také sedm doskoků i asistencí.

Atlanta si po nejdelší vítězné sérii sezony opět upevnila desáté místo ve Východní konferenci. Bostonu, jenž už je jejím jistým vítězem, nebylo nic platných ani 31 bodů Jaysona Tatuma.

Ve druhém čtvrtečním duelu hráči New Orleans přehráli 107:100 Milwaukee. Pelicans si klíčový náskok vytvořili ve druhé čtvrtině, kterou ovládli 35:20. V poločase měli k dobru 16 bodů. Nejlepším střelcem vítězného týmu byl s 28 body Zion Williamson.

NBA:

Atlanta – Boston 123:122 po prodl. (za domácí Krejčí 2 body, 3 doskoky, 1 asistence)
New Orleans  Milwaukee 107:100

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články