Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Anunoby skolil Boston trojkou v poslední sekundě, Clippers porazili Denver

Basketbalisté Toronta v druhém kole play-off NBA poprvé porazili Boston. Obhájci titulu ve třetím duelu zvítězili 104:103 a v sérii snížili na 1:2. Hrdinou kanadského celku se stal OG Anunoby, jenž rozhodl zápas trojkou v poslední sekundě. Druhý čtvrteční duel vyhráli Los Angeles Clippers, kteří v úvodním utkání semifinálové série Západní konference nedali šanci Denveru a zvítězili 120:97.

Radost basketbalistů Toronta
zdroj: ČTK/AP/ autor: Darron Cummings

Boston v utkání vedl až o deset bodů a půl sekundy před koncem zasmečoval Daniel Theis po pasu Kemby Walkera na 103:101, po oddechovém času ale padl ještě jeden koš. Po přihrávce Kylea Lowryho přes polovinu hřiště trefil Anunoby rozhodující trojku.

"Věděl jsem, že ji proměním. Každou střelu, kterou vyšlu, chci dát," prohlásil Anunoby. Celtics nechali třiadvacetiletého rodáka z Londýna úplně volného, Jaylen Brown totiž vypomáhal pod košem s bráněním pivota Marca Gasola.

Vedle rozhodující trojky britského křídelníka, jenž si připsal první double double v play-off za 12 bodů a deset doskoků, dovedl Toronto k výhře především Lowry s 31 body a osmi asistencemi. Pro zkušeného rozehrávače šlo o první třicetibodový výkon ve vyřazovacích bojích od roku 2016.

Fred VanVleet nasbíral 25 bodů, Pascal Siakam jich přidal 16 a doskočil sedm míčů. Na druhé straně se 29 body blýskl Walker, Brown jich nastřádal 19. Za očekáváním tentokrát zůstal obvyklý tahoun Jayson Tatum, jenž sice zaznamenal 15 bodů a devět doskoků, ale trefil jen pět z 18 pokusů.

Clippers otevřeli sérii s Denverem jednoznačným triumfem 120:97. Spolehnout se mohli na hvězdného Kawhiho Leonarda, který dal 29 bodů, když proměnil 12 z 16 střel. Sekundovali mu Paul George s 19 body a Marcus Morris s 18 body včetně čtyř trojek.

Vítězové stříleli s úspěšností 57 procent a v duelu proti celku z Colorada jejich vedení postupně narostlo až na 29 bodů. Rozhodující byla především druhá část, kterou Clippers ovládli v poměru 38:20 a poločas vyhráli 69:51. Na body z vymezeného území Kaliforňané přehráli Nuggets jednoznačně 66:40.

Poraženým nestačilo 15 bodů srbského pivota Nikoly Jokiče, 12 bodů přidal Paul Millsap. Jeden z hrdinů předchozí série s Utahem Jamal Murray tentokrát neprožil povedený večer – zaznamenal 13 bodů a šest finálních přihrávek, proti výborné obraně Clippers trefil pouze pět pokusů z 15.

Play-off NBA v Orlandu - 2. kolo:

Východní konference - 3. zápas:

Boston - Toronto 103:104 (stav série 2:1)

Západní konference - 1. zápas:

LA Clippers - Denver 120:97

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články