Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Antetokunmpo přiblížil Milwaukee konferenčnímu finále, Houston doma i podruhé srazil Golden State

Basketbalisté Milwaukee mají na dosah první postup do finále Východní konference NBA od roku 2001. Ve čtvrtém utkání totiž zvítězili na palubovce Bostonu 113:101 a vedou v sérii už 3:1. Naopak Houston srovnal sérii s obhájcem titulu Golden State na 2:2, když doma vyhrál 112:108.

Janis Adetokunbo z Milwaukee smečuje do koše v utkání s Bostonem
zdroj: USA TODAY Sports autor: Bob DeChiara

Milwaukee ovládlo základní část a formu potvrzuje i v play-off, kde vyhrálo i druhý zápas v Bostonu. Ten sice vedl téměř celý první poločas, a to až o 11 bodů, ale druhá půle patřila Bucks. Nejprve týmu hodně pomohla lavička, která nastřílela dvaatřicet bodů, zatímco náhradníci Celtics jen sedm. Ve čtvrté čtvrtině pak úřadoval hvězdný Jannis Antetokunmpo, který dal 17 ze svých 39 bodů. K tomu přidal i 16 doskoků.

Bostonu nepomohl ani fakt, že všichni hráči základní sestavy dali minimálně 16 bodů. Nejvíce Kyrie Irving 23 bodů a k tomu 10 asistencí.

"Musím se přiznat, že když jsem ve třetí části za vyrovnaného stavu musel posadit Janise kvůli čtyřem faulům, tak jsem byl nervózní. Ale opět jsme se přesvědčili, že tohle není tým jednoho hráče a že je třeba důvěřovat všem," řekl trenér Milwaukee Mike Budenholzer.

"Teď máme příležitost, jakou by dobří hráči neměli promarnit. A já udělám vše pro to, abych dovedl tým k postupu," slíbil Antetokunmpo.

Zatímco na Východě se jeden z finalistů už rýsuje, na Západě jsou obě série vyrovnané. Po Denveru proti Portlandu se povedlo srovnat i Houstonu, který podruhé za sebou v koncovce proti Golden State udržel náskok.

Tentokráte Rockets vedli téměř celý zápas, a to až o 17 bodů ve třetí čtvrtině. V koncovce sice Warriors snižovali a 20 vteřin před koncem se dostali po trojce Stepha Curryho na rozdíl dvou bodů, ale obrat už nedotáhli. James Harden, nejlepší střelec utkání s 38 body, sice proměnil jen jeden z trestných hodů, ale Golden State promarnilo dva trojkové pokusy na vyrovnání.

Kevin Durant nastřílel 34 bodů, Curry přidal 30. V dresu Houstonu přispěl Hardenovi také Eric Gordon 20 body.

Celkem Rockets proměnili 17 trojek z 50 pokusů, zatímco Warriors jen 8 z 33.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 4. zápas: Boston - Milwaukee 101:113, stav série 1:3.

Západní konference - 4. zápas: Houston - Golden State 112:108, stav série 2:2.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články