Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Antetokunmpo létal nad košem a táhl Milwaukee v prologu NBA, Curry vedl Golden State

Cestu za obhajobou titulu v NBA zahájli basketbalisté Milwaukee vítězně, na úvod nového ročníku přehráli rivala z Východní konference Brooklyn jednoznačně 127:104. Hvězdný Jannis Antetokunmpo k tomu přispěl 32 body, 14 doskoky a 7 asistencemi, za poražené měl Kevin Durant rovněž 32 bodů. V duelu spolufavoritů Západní konference vyhrálo Golden State na palubovce Los Angeles Lakers 121:114 zejména díky velmi dobrému výkonu střídajících hráčů.

Jannis Antetokunmpo (vpravo) v dresu Milwaukee Bucks
zdroj: AP autor: Morry Gash

Basketbalisté Milwaukee nejprve převzali mistrovské prsteny, které zdobí na povrchu 360 diamantů symbolizujících počet vítězství pod současným vedením klubu. "Je to ten největší prsten, jaký jsem kdy viděl," prohlásil hráč Bucks Jordan Nwora.

Bucks se však nenechali vyvést z koncentrace a proti Brooklynu předvedli výkon hodný obhájců titulu. Od začátku neustále vedli, už v první čtvrtině nastříleli 37 bodů a vytvořili si náskok 18 bodů. Antetokunmpo bavil příznivce na tribunách smečemi i bloky.

Brooklyn hrající podle očekávání bez nenaočkované hvězdy Kyrieho Irvinga se sice snažil vrátit do zápasu a před poločasem snížil na rozdíl pěti bodů, ale Milwaukee ve druhé půli rychle opět odskočilo a v klidu si hlídalo vítězný vstup do sezony.

"Zapsali jsme se do historie a jsem z titulu stále nadšený, ale už je to za námi. Teď se musíme soustředit na nový ročník a neustále se posouvat dopředu, abychom to dokázali zopakovat," prohlásil Antetokunmpo. "Nebyli jsme dobří. Když nehrajete na nejvyšší úrovni, tak nemůžete konkurovat šampionům," reagoval kouč Nets Steve Nash.

Antetokunmpa doplnili 20 body Khris Middleton a Pat Connaughton. Za Brooklyn dala 21 bodů posila Patty Mills, který trefil všech sedm trojkových pokusů. James Harden přidal 20 bodů, 8 doskoků a 8 asistencí.

Curryho triple double skolil Lakers 

Lakers v létě přivedli hvězdné posily, ale zatím se jim nedaří – nevyhráli v přípravě a ani na úvod sezony. Nad Golden State sice většinu utkání vedli a v první čtvrtině už o 10 bodů, ale na konci třetí čtvrtiny přišel velký obrat Warriors. Ti od stavu 76:85 uhráli šňůru 22:5 a ujali se vedení, které už nepustili.

Výraznou měrou se na klíčovém úniku podílel Jordan Poole, jenž v základní sestavě nahradil Klaye Thompsona. Ten si na první start po dlouhém zranění ještě musí počkat. Poole dal celkem 20 bodů, o jeden více měl Stephen Curry, který zaznamenal triple double, když měl i 10 doskoků a 10 asistencí.

Warriors se ale mohli především opřít o svou lavičku, jež zaznamenala 53 bodů oproti 29 bodům lavičky Lakers. Hodně vidět byl Srb Nemanja Bjelica s 15 body a 11 doskoky.

Lakers se opírali zejména o dvojici LeBron James a Anthony Davis, kteří se podělili o 67 bodů. Nikdo jiný ale nezaznamenal dvouciferný počet bodů. Nedařilo se ani hvězdné posile Russelovi Westbrookovi – ten si připsal jen 8 bodů, 5 doskoků a 4 asistence a s ním na hřišti Lakers prohráli o 23 bodů.

NBA:

LA Lakers - Golden State 114:121, Milwaukee - Brooklyn 127:104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články