Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Antetokounmpovi napadli účty. Hackeři přes něj uráželi protihráče i avizovali přesun

Velkou nepříjemnost musel řešit Jannis Antetokounmpo. Hvězdný basketbalista se stal obětí hackerského útoku. Neznámý pachatel získal mimo jiné přístupové údaje k účtům řeckého hráče na sociální síti. Na ní zveřejnil vulgární urážky jiných basketbalistů i rasistické příspěvky, ale třeba také tvrdil, že opora Milwaukee se nakazila koronavirem či že přestupuje do Golden State.

Giannis Antetokounmpo z Milwaukee Bucks
zdroj: Reuters autor: Jeff Hanisch

Nejužitečnější hráč minulé sezony NBA se za vzniklou situaci nejprve omluvil prostřednictvím účtu svého bratra Kostase, který rovněž hraje zámořskou ligu. Křídelní hráč Los Angeles Lakers vysvětlil, že hackeři prolomili hesla do Jannisova twitteru, mobilního telefonu, e-mailu a bankovních účtů.

"Omlouvá se za všechno, co se objevilo. Věci, které tenhle hacker řekl, byly naprosto nevhodné a odporné," konstatoval Kostas Antetokounmpo.

Z Jannisova účtu příspěvky brzy zmizely a basketbalová hvězda se později přihlásila s osobní omluvou zejména směrem k hráčům, kteří byli terčem urážek. "Cítím se hrozně. Ty tweety byly naprosto nevhodné a jsem zklamaný a znechucený tím, že někdo může říkat takové hrozné věci," napsal Jannis Antetokounmpo.

Jeho klub Milwaukee Bucks oznámil, že v případu začalo vyšetřování.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články