Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Antetokounmpo se zastavil na 54 bodech. Ani to ale Milwaukee nestačilo

Giannis Antetokounmpo dělal co mohl a vytvořil svými 54 nastřílenými body rekord sezony. Milwaukee navzdory tomu i tak prohrálo na palubovce Indiany 124:126. Těsnou výhru uhrála i Atlanta, která zásluhou 41 bodů Trae Younga udolala Orlando 120:119. Zápas se hrál na neutrální půdě v Mexiku.

Giannis Antetokounmpo
zdroj: Reuters

Antetokounmpo byl v minulém utkání přísně vyloučen a naštvání využil k motivaci předvést dobrý výkon. Jenže vstup do zápasu se Milwaukee nepovedl a už v první čtvrtině Indiana vedla 30:12. Ve druhé čtvrtině to Řek vzal na sebe a osmnácti body nastartoval tým k obratu. Ve třetí čtvrtině dal dokonce dvacet bodů a Bucks vedli o již deset bodů. Jenže v posledních pěti minutách už ho Pacers dokázali ubránit a nedovolit mu ani bod a sami otočili skóre šňůrou 18:4. Antetokounmpo zůstal jediný bod za svým osobním rekordem a tři body za rekordem klubu.

"Museli jsme se vyrovnat s hráčem, který byl dnes extrémně ve formě. Ale i my zakončovali velmi dobře. V závěru jsem trochu zariskovali v obraně a vytvořili tam chaos, aby nám Janis nedal přes šedesát bodů. A naštěstí nám to přineslo výhru," řekl trenér Indiany Rick Carlisle. Tyrese Haliburton pomohl Indianě 29 body a deseti asistencemi, Bennedict Mathurin měl 26 bodů a jedenáct doskoků a Myles Turner 21 bodů. Celkem si Pacers pomohli dvaceti trojkami.

Hráči Atlanty s Orlandem promovali NBA v Mexiku a nabídli divákům napínavou podívanou. Magic ještě osm minut před koncem vedli o 11 bodů, ale Atlanta se dokázala vrátit do hry a minutu před koncem srovnat. Franz Wagner pak sice vrátil Orlandu vedení, ale půlminutu před koncem trefil trojku Dejounte Murray a ta rozhodla o výhře Hawks. Na druhé straně totiž šanci na obrat nevyužil Paulo Banchero, autor 17 bodů. Nejlepším střelcem Magic byl s 21 body Jalen Suggs. Hned sedm hráčů mělo dvouciferný počet bodů.

Výsledky NBA:

Indiana – Milwaukee 126:124, Orlando – Atlanta 119:120.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články