Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Antetokounmpo opět létal nad košem a Milwaukee po dvou porážkách zabralo

Nejlepší tým aktuálního ročníku NBA Milwaukee se po dvou venkovních nezdarech vrátilo na vítěznou vlnu, když před vlastními příznivci zdolalo Indianu 117:98. Šlágr čtvrtečního programu rozhodli Bucks šňůrou 12:0 v úvodu čtvrté části a připsali si tak 49. triumf v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Milwaukee se po dvou porážkách dočkalo vítězství, zářil Antetokounmpo

Všem třem hlavním statistikám vévodil v dresu lídra soutěže řecký křídelník Janis Antetokounmpo, který se postaral o 29 bodů, 12 doskoků a 5 asistencí. Zaznamenal ovšem také šest ztrát. Výrazně ho podpořil Khris Middleton - autor 27 bodů. Dvouciferný počet bodů zapsali už jen Brook Lopez (13) a Eric Bledsoe (12).

"Od Antetokounmpa a Middletona jsme toho mohli vidět až moc," hodnotil kouč Indiany Nate McMillan. "Když tihle dva jsou dostatečně agresivní v nájezdech ke koši a ještě k tomu proměňují trojky, je těžké až nemožné je bránit. Dali nám spoustu košů z perimetru a prosazovali se také ve vymezeném území, zatímco my nějaké vyložené pozice nedokázali trefit. Hlavně na začátku utkání nám ty body chyběly," dodal.

Pacers se snažil táhnout pivot Myles Turner s 22 body a 17 doskoky. Sedmnáct bodů dodal Bojan Bogdanovič, 11 bodů zapsal náhradník Kyle O'Quinn a po 10 bodech nastříleli Thaddeus Young a Wesley Matthews.

V utkání dvou sousedů v tabulce Západní konference se stejnou zápasovou bilancí zvítězila čtvrtá Oklahoma na palubovce pátého Portlandu 129:121 po prodloužení a díky tomu se posunula na třetí příčku před Houston.

Po vyrovnaném průběhu, kdy si ani jeden z týmů nevypracoval dvouciferné vedení, dospěl zápas do prodloužení, ve kterém kralovali hosté a jejich osmibodový náskok z této části představoval nejvyšší rozdíl ve skóre v celém duelu.

Trail Blazers nebylo nakonec nic platné ani sezonní maximum Damiana Lilarda, autora 51 bodů a 9 asistencí. Pětadvacet bodů dodal CJ McCollum, 13 bodů a 17 doskoků Jusuf Nurkič. Vítěze táhl Russell Westbrook s 37 body a Paul George, jenž se dostal na 32 bodů, 14 doskoků, 6 asistencí a 3 zisky. Po 14 bodech přidali Jerami Grant a střídající Dennis Schröder.

NBA:

Milwaukee - Indiana 117:98
Portland - Oklahoma City 121:129 po prodloužení

Zdroj
ČTK, nba.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články