Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Antetokounmpo nastřílel 41 bodů a vrátil Milwaukee do hry

Basketbalisté Milwaukee snížili ve finálové sérii NBA s Phoenixem na 1:2 na zápasy. Nedělní utkání na domácí palubovce vyhráli 120:100 i díky výborné druhé čtvrtině, kterou ovládli rozdílem 18 bodů. Zazářil především hvězdný Řek Janis Antetokounmpo, jenž v zápase zaznamenal 41 bodů, 13 doskoků a šest asistencí.

Janis Antetokounmpo v utkání s Phoenixem
zdroj: USA Today Sports autor: Jeff Hanisch

Bucks si v utkání vypracovali náskok až 25 bodů a dokázali Phoenix udržet na 29 procentech úspěšnosti při střelbě trojek.

"Věděli jsme, jak k zápasu přistoupit. Kdybychom prohráli, ocitli bychom se v pořádné pasti," prohlásil po zápase Antetokounmpo.

Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže jako druhý v historii po Shaquillu O'Nealovi ve finále nasbíral ve dvou zápasech po sobě alespoň 40 bodů a 10 doskoků.

S 21 body a devíti asistencemi mu sekundoval Jrue Holiday, 18 bodů, sedm doskoků a šest asistencí nastřádal Khris Middleton.

"Mluvil jsem o tom už minule. Tenhle soupeř se jen tak nevzdá, musíme proto najít cestu, jak se s tím vyrovnat. Je nutné, abychom hráli se stejnou energií jako v prvních dvou zápasech a pak budeme v pohodě," řekl hvězdný střelec Suns Devin Booker, jenž tentokrát dal jen 10 bodů, když trefil tři ze 14 střel.

Phoenix táhl tradičně veterán Chris Paul, který k 19 bodům připojil i devět finálních přihrávek. Po 18 bodech přidali Jae Crowder, jenž proměnil šest ze sedmi tříbodových pokusů, a Deandre Ayton, který kvůli potížím s fauly odehrál pouze něco přes 24 minut.

Domácí, kteří odehráli první finálový duel v Milwaukee od roku 1974, byli lepší ve většině statistik. Hosty přeskákali 47:36, z toho 13:6 na útočném doskoku, přičemž na body z druhé šance pak byli výrazně lepší v poměru 20:2. Připsali si také více asistencí (28:21) a méně ztracených míčů (9:15).

Suns zklamala další opora finálové série. Kromě Bookera neodehrál nejlepší zápas ani Mikal Bridges, jenž po 27 bodech z druhého utkání vystřelil jen čtyřikrát a zůstal na čtyřech bodech.

Tým Phoenixu mohl těšit aspoň fakt, že po zranění kolena opět naskočil Torrey Craig a připsal si dva body.

Duel sledovalo přímo v hale Fiserv Forum přes 16 600 diváků, dalších 25 tisíc pak zápas prožívalo na velkých obrazovkách v nedalekém parku Deer District. V Milwaukee se odehraje i čtvrtý zápas v noci na čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články