Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Antetokounmpo 49 body pomohl Milwaukee k výhře nad Brooklynem

Basketbalisté Milwaukee si v souboji týmů z čela Východní konference NBA poradili s Brooklynem 117:114. Největší zásluhu na výhře měl Jannis Antetokounmpo s 49 body, hostům nepomohlo 42 bodů a 10 doskoků Kevina Duranta.

Jannis Antetokounmpo skóruje proti obraně Brooklynu
zdroj: AP autor: Morry Gash

Dvojnásobný nejužitečnější hráč základní části Antetokounmpo zaostal ve vyrovnaném utkání za svým osobním maximem o tři body, ale vylepšil si střelecký rekord této sezony.

Navíc se v úvodu třetí části blýskl 16 body Milwaukee za sebou a z pole trefil přes 58 procent střel. "Na své střele z výskoku pracuju celý život a dnešní výkon to ukazuje," uvedl Antetokounmpo, který si připsal i osm doskoků, čtyři asistence a tři bloky.

Ke třetí výhře Bucks z posledních čtyř vystoupení přispěl 26 body a 11 doskoky Khris Middleton, Jrue Holiday přidal 18 bodů a Bryn Forbes 12 bodů.

Brooklyn táhl Durant, který odehrál 40 minut a proměnil sedm trojek z třinácti. V posledních sekundách navíc mohl vyrovnat, ale střelu se závěrečnou sirénou neproměnil.

Brooklyn prohrál podruhé za sebou a na druhé příčce má náskok dvou a půl zápasu před třetím Milwaukee.

V čele je Philadelphie, která vybojovala čtvrtý triumf za sebou na palubovce San Antonia, kde uspěla 113:111 po prodloužení.

Už v základní hrací době mohl o výhře 76ers rozhodnout autor 34 bodů a 12 doskoků Joel Embiid. Stejnou možnost měl i na konci prvního prodloužení, jenže se netrefil.

Nicméně pod košem byl na útočném doskoku připravený Ben Simmons, který se prosadil dopichem míče do obroučky.

Chicago, kde působí český reprezentant Tomáš Satoranský, sice nehrálo, ale v tabulce Východní konference kleslo na dvanáctou příčku, protože Toronto zvítězilo v hale Los Angeles Lakers 121:114 a dostalo se před Bulls.

Raptors měli ve svém středu poprvé v historii klubu hned dva střelce s více než 35 body. Pascal Siakam nasbíral 39 bodů a 13 doskoků, Kyle Lowry přidal 37 bodů a 11 asistencí. Domácí Kyle Kuzma měl 24 bodů.

LeBron James ve druhém startu po dvacetizápasové absenci zapsal 19 bodů, 7 doskoků a 6 asistencí, ale v poslední čtvrtině z utkání odstoupil kvůli opětovným potížím s pravým kotníkem.

"Bojoval trochu s bolestí, tak jsme se rozhodli ho šetřit," komentoval trenér Frank Vogel Jamesův předčasný odchod do šaten necelých sedm minut před koncem zápasu. Start ligové hvězdy v dnešním utkání proti Denveru je nejistý.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Boston - Portland 119:129, Charlotte - Miami 111:121, Dallas - Sacramento 99:111, Houston - New York 97:122, LA Lakers - Toronto 114:121, Milwaukee - Brooklyn 117:114, Oklahoma City - Phoenix 120:123, San Antonio - Philadelphia 111:113 po prodl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články