Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ani vůně rekordní sumy s ním nehla. Harden chce do Brooklynu, kde by vytvořil supertým

Ani nabídka rekordní smlouvy ho nezviklala. James Harden je podle televizní stanice ESPN rozhodnutý odejít z Houstonu, kde odmítl kontrakt, díky němuž by si jako první hráč v historii zámořské basketbalové ligy vydělal 50 milionů dolarů za sezonu. Za vším údajně stojí touha jednatřicetiletého trojnásobného nejlepšího střelce NBA být vyměněn do Brooklynu, kde by vytvořil supertým s dalšími hvězdami Kevinem Durantem a Kyriem Irvingem.

James Harden
zdroj: ČTK/AP/Nell Redmond

Právě s Durantem si Harden zahrál v roce 2012 v dresu Oklahoma City své jediné finále NBA. Jinak se dostal nejdál třikrát do semifinále play-off. Na titul stále čeká.

Do Houstonu přišel Harden před osmi lety a stal se jeho lídrem. V posledních třech letech byl vždy nejlepším střelcem ligy, v roce 2018 byl vyhlášen i nejužitečnějším hráčem soutěže. Pokaždé během působení v Rockets si vysloužil nominaci do Utkání hvězd.

S texaským klubem má smlouvu ještě na tři roky, která mu zajišťuje celkem 133 milionů dolarů. Vedení mu podle ESPN nabídlo prodloužení kontraktu o dva roky za 103 milionů dolarů.

Houston po minulé sezoně opustil trenér Mike D'Antoni i generální manažer Daryl Morey. Novým koučem týmu se stal Stephen Silas.

Milwaukee získalo Holidaye a Bogdanoviče

To Milwaukee už svoji výměnu zdárně dotáhlo. Bucks posílí rozehrávač Jrue Holiday a srbský reprezentant Bogdan Bogdanovič. Nejlepší tým základní části uplynulého ročníku získal podle amerických médií třicetiletého basketbalistu z New Orleans výměnou za jiné zkušené rozehrávače Erica Bledsoea a George Hilla. Bogdanovič přichází ze Sacramenta za trio Ersan Ilyasova, Donte DiVincenzo a D. J. Wilson.

Holiday letos obdržel v zámořské lize cenu pro nejlepšího spoluhráče. V New Orleans odehrál sedmou sezonu, předtím strávil čtyři roky ve Philadelphii. V NBA má na kontě 713 zápasů s průměrem 15,9 bodu.

Jrue Holiday
zdroj: Reuters autor: Shanna Lockwood

Stejně starý Bledsoe opouští Milwaukee po třech sezonách, předtím nastupoval za Los Angeles Clippers a Phoenix. V lize má průměr 14,2 bodu na zápas.

Čtyřiatřicetiletý Hill měl v uplynulé sezoně nejvyšší úspěšnost střelby za tři body v soutěži (46 procent). V NBA již oblékal také dres San Antonia, Indiany, Utahu, Sacramenta a Clevelandu.

Osmadvacetiletý Bogdanovič má za sebou tři sezony v zámořské lize, které strávil v Sacramentu. Před angažmá v NBA působil stříbrný medailista z mistrovství světa i Evropy a olympijských her v Partizanu Bělehrad a Fenerbahce Istanbul, s nímž v roce 2017 vyhrál Evropskou ligu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články