Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ani Veselého Fenerbahce ani Schilbův Galatasaray nestačily na své protivníky

Ani jednomu z českých reprezentantů, respektive jejich týmům, se nedařilo ve 28. kole Euroligy. Veselého Fenerbahce nestačilo v tureckém souboji na Anadolu Efes, Jan Veselý v dresu poražených zaznamenal sedm bodů a čtyři doskoky. Blake Schilb nasbíral v duelu s Darüssafakou 4 body, ale ani jeho celku to na výhru nestačilo.

Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul přihlíží koši Efesu
zdroj: ČTK autor: AA/ABACA

Ještě na začátku druhé čtvrtiny basketbalisté Darüssafaka s Galatasarayem prohrávali, pak ale střelou z dálky vyrovnal Brad Wanamaker a domácí začali skóre postupně otáčet. Po jedné z nejhezčích akcí zápasu, kterou spolu sehráli Wanamaker a Will Clyburn už vedli o osm bodů a tenhle náskok si pohlídali až do konce.

Darüssafaka porazila Galatasaray, ze který posbíral 4 body a 3 doskoky český reprezentant Blake Schilb, 73-67 a stále jsou ve hře o poslední postupové místo do euroligového play-off.

Fenerbahce po druhé porážce v řadě ztrácí ze čtvrté příčky kontakt s čelem tabulky a na vedoucí duo Real Madrid a CSKA Moskva má nadále manko čtyř výher, soupeři ale mají zápas k dobru.

Tentokrát byl nad síly istanbulského celku s českým reprezentantem Janem Veselým městský rival Anadolu Efes. Veselý sice otevřel střelecký účet svého celku tvrdou smečí, ale jeho klub po celou dobu utkání bodově zaostával. Basketbalisté Fenerbahce výsledek dotahovali, ale ani dílčí výhra ve čtvrté čtvrtině 23:15 na obrat nakonec nestačila. Soupeř si v závěru zápasu náskok udržel a zvítězil těsně 80:77. Na sestřih utkání se podívejte ZDE.

Žalgiris Kaunas naproti tomu potvrdil roli papírového favorita a přehrál Maccabi Tel Aviv na jeho palubovce jasně 93:77. Hosté vyhráli každý ze čtyř úseků hry a dotáhli se na devátou Darussafaku.

V utkání dvou zklamaných týmů, které už nemohou pomýšlet na play-off, zvítězil Bamberg na půdě Milána 84:76. V posledním utkání hracího dne nestačila Baskonia na vyzyvatele z Panathinaikosu a řeckému klubu podlehla 63:72. Aténský celek se tak přiblížil Fenerbahce na rozdíl jediné výhry. Baskonia zůstává sedmá.

Evropská liga basketbalistů - 28. kolo:

Anadolu Efes Istanbul - Fenerbahce Istanbul 80:77 (za hosty Veselý 7 bodů, 4 doskoky), Maccabi Tel Aviv - Žalgiris Kaunas 77:93, Milán - Bamberg 76:84, Laboral Vitória - Panathinaikos Atény 63:72.

Zdroj
ČT sport, euroleague.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články