Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ani šampion NBA Lowry si proti Čechům nezahraje. Musel na operaci s rukou

O další výrazné jméno přišli před startem mistrovství světa basketbalisté USA. Do Číny nedorazí ani šampion NBA s Torontem Kyle Lowry, jehož zastavila operace ruky. Třiatřicetiletý rozehrávač sice doufal, že na šampionát odjede a zahraje si mimo jiné i proti české reprezentaci, ale po konzultaci s lékaři účast vzdal, protože operovaný levý palec zatím nemá v pořádku.

Kyle Lowry s trofejí pro vítěze NBA
zdroj: ČTK/AP/ autor: Andrew Lahodynskyj

Lowry si vazy v palci poranil během play-off a operaci se podrobil před měsícem. Zranil se v květnu v sedmém semifinále Východní konference s Philadelphií. Zbytek ligové sezony dohrál s ortézou, v rozhodujícím šestém finále proti Golden State nastřílel 26 bodů a přidal deset asistencí.

"Doufal jsem, že turnaj stihnu a pomůžu týmu vybojovat zlato. Moc rád bych reprezentoval, ale budu muset zůstat doma a podporovat kluky na dálku," uvedl Lowry na Instagramu.

Americké hvězdy budou 1. září v Šanghaji prvním soupeřem českého týmu ve skupině E, kde také zahájí útok na třetí titul za sebou. Nyní se připravují v kalifornském El Segundu a ze současného výběru 15 hráčů ještě tři vypadnou.

Lowry dosáhl v minulé mistrovské sezoně NBA na průměry 14,2 bodu a 8,7 asistencí na zápas, v play-off se dostal na 15 bodů. Sezonu s Raptors zahájí 22. října.

Čeští basketbalisté se po duelu s USA utkají v základní skupině ještě s Japonskem a Tureckem.

Je nám líto, video expirovalo.
Další omluvenka v týmu USA. Na MS nedorazí Lowry

Širší nominace týmu USA:

Rozehrávači: De'Aaron Fox (Sacramento), Joe Harris (Brooklyn), Donovan Mitchell (Utah), Marcus Smart, Kemba Walker (oba Boston), Derrick White (San Antonio).

Křídla: Harrison Barnes (Sacramento), Jaylen Brown, Jayson Tatum (oba Boston), Kyle Kuzma (LA Lakers), Khris Middleton (Milwaukee), P.J. Tucker (Houston).

Pivoti: Brook Lopez (Milwaukee), Mason Plumlee (Denver), Myles Turner (Indiana).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články