Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Američané přišli o další dvě hvězdy. Z MS se omluvili Lillard s DeRozanem

Sběr omluvenek výběru USA před mistrovstvím světa pokračuje. Na šampionát do Číny nedorazí ani hvězdní Damian Lillard z Portlandu a DeMar DeRozan ze San Antonia. Trenéru Greggu Popovichovi, jehož favorizovaní svěřenci se 1. září na úvod šampionátu utkají s českým týmem, tak z ohlášené nominace už vypadlo osm hráčů.

Portlantský Damian Lillard (vpravo) se snaží projít kolem Mika Conleyho z Memphisu
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Zaleski

Neúčast rozehrávače Lillarda a olympijského vítěze a mistra světa DeRozana vyšla najevo den poté, co se omluvili Tobias Harris z Philadelphie a dosavadní spoluhráč jediného Čecha v NBA Tomáše Satoranského z Washingtonu Bradley Beal. Již dříve z nominace ohlášené v červnu vypadli Anthony Davis z Lakers, C.J. McCollum z Portlandu a houstonské duo James Harden a Eric Gordon.

Devětadvacetiletý Lillard minulou sezonu NBA zaznamenal v průměru 25,8 bodu na zápas a kariérní maximum 6,9 asistence. DeRozan v první sezoně po přestupu z Toronta do San Antonia nasbíral 21,2 bodu a vylepšil si kariérní maxima na 6,2 asistence a 6,0 doskoku.

Podle amerických médií byli do přípravného kempu týmu USA povoláni Jaylen Brown z Bostonu a Julius Randle z New Yorku.

"Historie nám ukazuje, že tohle není nic nového, je to prostě vývoj. Jsme nadšeni, že tu máme mnoho talentovaných hráčů. Budeme hrát s kartami, které nám byly rozdány," řekl novinářům k omluvenkám ředitel týmu Jerry Colangelo.

Tréninkový kemp Američanů začíná 5. srpna v Las Vegas, konečná dvanáctičlenná sestava bude oznámena o dvanáct dnů později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články