Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

A znovu o bod. Fenerbahce těsně udolalo i Barcelonu, uspělo také CSKA

Barcelona – Z basketbalistů Fenerbahce se stávají v Eurolize experti na těsné výhry o bod. Nejtěsnějším možným rozdílem uspěli i na palubovce Barcelony 73:72 a v soutěži zůstávají stoprocentní. Jan Veselý k triumfu pomohl čtyřmi body. Druhý triumf v soutěži si připsal také obhájce titulu, moskevský CSKA, který po obratu porazil Panathinaikos Athény 81:77.

Jan Veselý z Fenerbahce se snaží zastavit barcelonského Aleksandara Vezenkova
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Před týdnem se doma trápili s Bambergem, ale nakonec zvítězili těsně 67:66. A basketbalisté Fenerbahce si drama prožili také v druhém vystoupení letošního ročníku Euroligy, kdy zajeli na palubovku Barcelony.

Turecký celek si po celé střetnutí udržoval mírný náskok, k čemuž mu pomáhala velmi dobrá střelba za tři body. Istanbul se zpoza oblouku prosadil hned jedenáctkrát z jednadvaceti pokusů.

Domácí ale držel ve hře Tyres Rice, jenž zaznamenal 19 bodů a v závěru mohl i rozhodnout. Jeho trojka ovšem byla zblokována a z triumfu se tak mohlo radovat Fenerbahce s Janem Veselým, který kvůli faulům na palubovce strávil jen něco málo přes 17 minut. Do statistik se zapsal čtyřmi body, třemi doskoky a jednou asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
CSKA otočilo duel s Panathinaikosem a v Eurolize znovu vyhrálo

Další český reprezentant Blake Schilb, který hájí další istanbulský celek Galatasaray, už tolik důvodu k radosti neměl. Sice nastoupil v základní sestavě, ale odehrál necelých deset minut a jeho bod, dva doskoky a tři asistence tureckému týmu k triumfu nestačily. Proti Crvené Zvezdě Bělehrad prohrál 83:85.

Bilanci dvou výher si naopak udržel obhájce titulu CSKA Moskva, který sice musel doma proti Panathinaikosu otáčet vývoj střetnutí, ale nakonec dokráčel k dalšímu triumfu.

CSKA se přitom brzy ujalo vedení, ale hráči Panathinaikosu Athény dokázali zabrat a ve třetí čtvrtině měli na tabuli vyšší skóre oni. Pak ale začal na palubovce v obraně zářit James Augustine.

Ruský tým zaznamenal sérii 11 bodů v řadě a vše se otočilo. Andrej Vorontševič strávil na hřišti necelých 32 minut a nastřílel 20 bodů, trefil pět trojek ze šesti pokusů, bodově ho navíc podpořil i Nando de Colo, který nasbíral také 20 bodů. I díky nim Moskva nakonec potvrdila roli favorita a drží se v čele tabulky.

Evropská liga basketbalistů - 2. kolo:

Galatasaray Istanbul - Crvena Zvezda Bělehrad 83:85 (za domácí Schilb 1 bod, 2 doskoky, 3 asistence), CSKA Moskva - Panathinaikos Atény 81:77, Žalgiris Kaunas - Laboral Vitória 78:73, FC Barcelona - Fenerbahce Istanbul 72:73 (za hosty Veselý 4 body, 3 doskoky, 1 asistence).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články