Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

6006 bodů – Vítečková je druhou nejlepší střelkyní v lize

Praha  Reprezentantka Eva Vítečková jako druhá basketbalistka v české lize překonala hranici 6 000 bodů. K dnešnímu vítězství USK Praha nad Hradcem Králové 103:60 přispěla 15 body a má na kontě 6 006 bodů. Lepší bilanci má pouze rekordmanka Petra Reisingerová z VŠ Praha, která má před nedělním zápasem proti Slovance o 429 bodů více.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Věděla jsem o tom a jsem ráda, že se mi to takhle rychle povedlo. Potěší to, ale mou kariéru to nijak neovlivní," řekla k dosažení mety 6 000 bodů Vítečková, která byla nedávno vyhlášena druhou nejlepší basketbalistkou Evropy za minulý rok.

USK si pojistil vedení v soutěži 23. výhrou z 24 zápasů. Nad Hradcem Králové zvítězily obhájkyně titulu nejvyšším rozdílem v sezoně, předchozí vzájemné duely vyhrály o pět a o sedm bodů.

Lídr skupiny A2 VŠE Praha prohrál doma s Valosunem Brno 66:75. Oba týmy nastoupily s novými posilami. Americká podkošová hráčka Stanecie Grahamová v domácím celku dala za osm minut na hřišti dva body, bulharská reprezentantka Vera Perostijská přispěla k vítězství Valosunu deseti body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články