Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Softbalisté porazili Kubu závěrečným homerunem a ve čtvrtfinále je čeká Kanada

Závěrečný homerun Marka Malého v sedmé směně rozhodl zápas o postup do čtvrtfinále mistrovství světa. V něm čeští softbalisté v Havlíčkově Brodě porazili reprezentaci Kuby 5:4 a poražený soupeř si zahraje jen o třinácté místo. Český tým se střetne o semifinále s Kanadou. Tento zápas můžete sledovat živě na ČT sport a webu ctsport.cz v pátek od 19:20.

"Bylo to neskutečné, takový příběh by někdo těžko napsal. Jsem rád, že jsme to zvládli, pro český softbal je to velké vítězství," zhodnotil utkání trenér pálky Jaroslav Korčák. "Jsem hrdý, že hrajeme play-off," dodal.

Češi utkání homerunem i začali. V první směně vyrovnal na 1:1 tvrdým odpalem za plot Václav Svoboda. Domácí tým se zlepšil v útoku a soupeře dokázal zatlačit do úzkých, což se projevilo v páté směně. Češi naplnili mety, soupeřům nepomohlo dvojí střídání nadhazovače a Michal Kolůch stáhl odpalem dva body - 3:1.

Nadějné vedení se ztenčilo v šesté směně, kdy se do nadhozu Michala Holobrádka opřel Roger Rosete a homerunem snížil na 2:3. Čechům nevyšel ani začátek poslední sedmé směny a po ráně Reinera Very náhle ztráceli 3:4.

Měli ale ještě dohrávku, kterou zvládli výtečně. Kapitán David Mertl trpělivě vystál metu a Malý po dvou stricích ten třetí nekompromisně napálil za bariéru. "Šel jsem na pálku s tím, že je potřeba posunut běžce do skórovací pozice. Nakonec to dopadlo takto. Tohle je sen pro všechny pálkaře, zakončit utkání walk-off homerunem," uvedl pravý vnější polař Malý na facebooku České softballové asociace.

Po prvním striku měl ještě krátký pohovor s koučem Kusým, jelikož byla ve hře i varianta, že by míč jen sklepl, aby posunul Mertla na druhou metu. "Řekl mi, ať si dělám, co chci. Chtěl jsem pálit. Cítil jsem se pod tlakem, když jsem měl dva striky, ale stejně jsem si věřil. Těším se na čtvrtfinále," doplnil Malý. 

Ve čtvrtfinále budou Češi outsidery. Favorizovaná Kanada převálcovala ve skupině B všechny soupeře a po sedmi zápasech měla skóre 47:7. V dalších čtvrtfinále se utkají Japonci s Venezuelou, pikantní souboj slibuje duel obhájců titulu Novozélanďanů s Australany a Argentinci hrají s USA.

Skupina A:

Česko - Kuba 5:4.

Konečné pořadí: 1. Japonsko, 2. Argentina, 3. N. Zéland, 4. Česko, 5. Kuba, 6. Mexiko, 7. Botswana, 8. Filipíny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články