Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zakončení sezony i příprava na OH. Baseballisty i softbalistky čeká turnaj Super 6

Poslední mezinárodní test v letošní sezoně mají před sebou národní výběry baseballistů a softbalistek. Turnaj Super 6 v nizozemském Hoofddorpu je součástí příprav na příští rok, kdy začne boj o olympiádu v Tokiu 2020. Přímé přenosy z turnaje sledujte od úterý do neděle exkluzivně na webu ctsport.cz, startujeme ve 13:00 utkáním softbalistek proti Itálii.

Časká baseballová reprezentace
zdroj: baseball.cz autor: Jan Beneš

"Věříme, že máme na to, se porvat o účast na letních olympijských hrách. Chceme dokázat, že v Evropě patříme mezi nejlepší," řekl předseda České baseballové asociace Petr Dittrich.

Do olympijské kvalifikace projde pět týmů z mistrovství Evropy, které se koná příští rok, a právě na Super 6 narazí čeští hráči na své soky.

Baseballisté rozehrají turnaj v úterý večer s domácím výběrem a dále se střetnou se Španělskem, Belgií, Itálií a s Německem.

"Vyzkoušíme mladé hráče a prověříme úroveň týmu s pěti nejlepšími z Evropy," řekl manažer reprezentace Petr Baroch.

Program vysílání českých zápasů na Super 6:

Softbal:

18. září, 13:00: Itálie – Česko
19. září, 10:30: Česko – Rusko
20. září, 13:00: Velká Británie – Česko
21. září, 18:00: Nizozemsko – Česko

Baseball:

18. září, 19:30: Nizozemsko – Česko
19. září, 15:00: Česko – Španělsko
20. září, 11:00: Česko – Belgie
21. září, 15:00: Itálie – Česko
22. září, 11:00: Německo – Česko

Národní tým je složen převážně z hráčů extraligy, pouze Jan Tomek působí v mnichovském Haar Disciples. Jediný český baseballista působící v nižší zámořské soutěži Martin Červenka přijet nemohl, jelikož očekává nominaci do podzimní ligy.

Softbalistky budou příští rok na mistrovství Evropy v Ostravě a Frýdku-Místku bojovat o šest míst v evropsko-africké olympijské kvalifikaci.

Přípravný turnaj v Nizozemsku bude pro tým nový v tom, že po bezmála třech letech odešel z funkce trenéra Pavel Křivák. Dočasně ho nahradí jeho dosavadní asistent Vojtěch Albrecht.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články