Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Začít co nejdříve. Baseballisté už znají jízdní řád sezony

Baseballisté už vědí, kdy a jak. Zahajovacím dnem nejvyšší soutěže bude pátek 22. května, hrát se bude bez diváků. Nastupovat bude minimální počet cizinců a mistr by měl být znám nejpozději 20. září.

zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Baseball je nekontaktní sport. V tom máme určitě výhodu, že k těm kontaktům nedochází nebo zcela výjimečně," uvedl předseda České baseballové asociace Petr Ditrich.

Extraliga měla začít původně 12. dubna, ale start jako u všech sportovních akcí byl odložen. Sportovně-technická komise baseballové asociace ČBA měla podle vývoje vládních nařízení připravené různé termíny začátku soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballová extraliga se rozběhne 22. května

"Nakonec bylo rozhodnuto začít co nejdříve po uvolnění podmínek a zlepšení celkové situace," uvádí asociace. "Zápasy sice budou mít organizační a hygienická pravidla a v každém areálu budou platit specifická omezení, ale důležité je, že se bude hrát."

Na třetí titul v řadě budou útočit hráči Arrows Ostrava. Základní část se bude hrát do 12. července a týmy se utkají každý s každým. Elitní šestka tabulky pak bude hrát o čtyři místa v play-off do 16. srpna. Czech Series o titul se bude hrát na tři vítězná utkání a případný pátý zápas je v plánu 20. září. Hrát se bude i nadstavba o extraligu mezi týmy na 7. až 10. místě s prvními čtyřmi celky z první ligy, která má začít 23. května.

Nejvyšší soutěž se uskuteční s minimálním počtem zahraničních hráčů. "Myslím, že je to z hlediska bezpečnostního epidemiologického správné rozhodnutí," dodal Ditrich.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články