Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Začíná baseballová extraliga. Představí se dva nováčci, po roční pauze se vrací zahraniční hráči

Třemi zápasy začíná nový ročník baseballové extraligy. Soutěž dostala výjimku od ministerstva zdravotnictví a bude se hrát za přísných protiepidemických opatření - bez diváků a s maximálním počtem 80 otestovaných lidí na stadionu. Mezi elitou se poprvé představí dva nováčci, Jablonec nad Nisou a ambiciózní Hluboká nad Vltavou. Titul obhajují Draci Brno, kteří budou znovu hlavním favoritem. S 22 tituly nejúspěšnější tuzemský klub ale chce uspět i na evropské scéně.

zdroj: twitter.com/SK Draci Brno

"Cíle máme už mnoho let stejné. Chceme nejprve postoupit do TOP 6 a pak vyhrát titul," uvedl generální manažer klubu Arnošt Nesňal.

V červenci se navíc Draci představí na Evropském poháru ve Francii. "Rádi bychom pro Česko vybojovali další místo v elitní A skupině," podotkl Nesňal.

Kádr Draků doznal několika změn. Do týmu poražených finalistů Arrows Ostrava odešel nejlepší pálkař mužstva Petr Čech, do Olomouce se vrátil Martin Schneider, kariéru ukončil Tomáš Polanský.

V dresu Draků se opět představí Američan Jason Jarvis, který si v roce 2019 "odskočil" do Eagles, a dalšími zahraničními hráči budou jeho krajané Michael Varga a Marcus Jensen.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Před startem baseballové extraligy

Celkem se v extralize po loňské odmlce představí na tři desítky cizinců, většinou nadhazovačů. "Nadhazovač je klíčem k celé hře. Neměl jsem možnost všechny hráče ještě nastudovat, ale řada posil vypadá velmi dobře a dá se čekat, že zejména v prvních kolech nebude padat moc bodů," uvedl předseda baseballového svazu Petr Ditrich.

Mistrovským Drakům, kteří se na trůn vrátili po dvouletém panování ostravských Arrows, by měli v sezoně šlapat na paty zejména brněnští rivalové Hroši a pražské Tempo.

"Oba mají lepší týmy, než ukazovaly jejich výsledky v loňském roce. Zapomenout nemůžu ani na poslední finalisty Arrows. Jako překvapení bych tipoval Hlubokou, kam odešlo z Kotlářky několik hráčů včetně reprezentačního nadhazovače Jana Nováka," vyjmenovává hlavní vyzyvatele Draků Ditrich.

Obhájci titulu vstoupí do sezony duelem s nováčkem soutěže Bleskem Jablonec. Vicemistrovští Arrows o den později rozehrají ročník proti Třebíči.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články