Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Washington na úvod Světové série uspěl v Houstonu, třemi odpaly zazářil Soto

Baseballisté Washingtonu vyhráli první zápas Světové série. Třemi odpaly včetně jednoho homerunu zazářil v úvodu finále zámořské MLB dvacetiletý Juan Soto a Nationals v Houstonu porazili domácí Astros 5:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Washington vyhrál první duel Světové série v Houstonu 5:4

"Na tenhle moment jsme dlouho čekali a jsem nadšený, jak jsme vstup do finále zvládli. Budeme bojovat dál," řekl Dave Martinez, manažer Nationals, kteří jsou ve Světové sérii poprvé v historii klubu. "Pobláznili jsme hlavní město," dodal.

Astros se dostali do dvoubodového vedení díky odpalu Yuliho Gurriela na dva auty v dohrávce první směny.

Více bodů už nadhazovač Nationals Max Scherzer v dalších čtyřech směnách nepovolil, i když jeho výkon byl hodně upracovaný.

První bod Washingtonu zařídil homerunem ve druhé směně pětatřicetiletý Ryan Zimmerman.

Vnější polař Soto odpalem za bariéru vyrovnal ve čtvrté směně na 2:2 a dvoumetovým odpalem o směnu později pomohl k obratu na 5:3. Washingtonu se tak podařilo porazit hvězdného nadhazovače Houstonu Gerrita Colea.

Houston dotáhl na rozdíl bodu George Springer, který v sedmé směně odpálil homerun a v osmé stáhl bod dvoumetovým odpalem.

"Raději bych vyhrál. Dařilo se mi, skvělé, ale výhru bych přivítal víc," řekl zklamaný Springer.

Šanci bude mít hned ve středu, kdy se v Minute Maid Parku v Houstonu uskuteční druhé utkání Světové série hrané na čtyři vítězné zápasy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články