Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Výšlap na Praděd. I to mají ve své přípravě před domácím ME čeští baseballisté

Česká baseballová reprezentace se v Jeseníkách sešla na svém prvním srazu pod novým realizačním týmem s trenérem Pavlem Chadimem. Společně si vytyčili cíl uspět příští rok na domácím mistrovství Evropy. Plány na něj spřádali třeba i při výšlapu na Praděd.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští baseballisté zahrnuli do přípravy na domácí ME například i výstup na Praděd

Více než dvacítka českých baseballistů z takřka všech klubů české nejvyšší soutěže v rámci reprezentačního teambuildingu vyrazila na nejvyšší horu Jeseníků, na Praděd, a to povinně.

"Důležité je, že jsme došli všichni ve zdraví," říká jeden ze členů realizačního týmu Ondřej Satoria, "a kdyby ne, tak víte, co se říká. Bez oběti ani vítězství," dodal.

Spokojen byl také nový trenér reprezentace Pavel Chadim. "To, že jsme to vyšli všichni, znamená, že jsme na dobré cestě vytvořit dobrý tým, dobrou partu, abychom měli šanci tu medaili příští rok získat," sdělil.

Úspěch na domácím evropském šampionátu je pochopitelně hlavním cílem nového realizačního týmu. Dalším snem celého týmu však jsou i olympijské hry v roce 2028 v Los Angeles. Cesta ale jednoduchá nebude, i když převažuje radost z toho, že baseball vůbec je olympijským sportem.

"Je to cíl, který je relativně daleko. Myslím si, že se nám musí všechno sejít, ale že to reálné je. Může se to stát," řekl o olympijském snu Satoria.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články