Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V semifinále baseballové ligy se opět utkají Draci s Eagles a Hroši s Tempem

Baseballová historie se opakuje. Poslední hrací víkend dlouhodobé fáze rozhodl o tom, že se v semifinále utkají obhájci titulu a šampioni nadstavbové části extraligy Draci Brno s pražskými Eagles. Druhou dvojici tvoří Tempo Praha a Hroši Brno. Složení dvojic je stejné jako loni, kdy nakonec o titul hrála brněnská mužstva a o bronz pražská.

Je nám líto, video expirovalo.
Souhrn utkání 7. kola nadstavbové části

V nejhorší pozici z týmů, které ještě měly šanci na postup do semifinále, byli před posledním týdnem baseballisté Eagles Praha. Ti věděli, že musí vyhrát obě zbývající utkání, a navíc potřebovali zaváhání některého z přímých konkurentů. Už v pátek ale zvládli vyhrát zápas proti Hluboké, kde se hned v první směně dostali do vedení 3:0, a nakonec duel dotáhli do vítězného konce (7:6).

V sobotu je ovšem čekal náročnější soupeř – do Prahy totiž přijeli obhájci titulu Draci Brno. Ti nakonec nepřivezli to nejlepší, co mají k dispozici, čehož domácí dokázali využít. Na kopci je podpořil výborným výkonem Albert Pražák, který v sedmi směnách povolil pouze jeden doběh a rozdal 8 strikeoutů. Díky tomu Eagles porazili Draky 5:1 a po zápase mohli sledovat, jak se vyvíjí utkání v Brně, které mělo napovědět, jestli si letos zahrají o medaile, či nikoli.

"Snažili jsme se, ale soupeři se dařilo víc. Nadhazovači házeli výborně, ale na pálce se nám nedařilo. Takže to dopadlo, tak jak to dopadlo. Jsem ovšem rád, že jsem si mohl zahrát za A-tým," řekl po duelu pálkař Draků Vincent Major, jenž si společně s Ondřejem Koukalem odkroutil premiéru v extralize.

Na hřišti brněnských Hrochů probíhal ve stejném čase zápas domácích hráčů s Třebíč Nuclears. Hosté přijeli do jihomoravské metropole v nepříliš dobrém rozpoložení, když tahali sérii pěti proher v řadě o jediný bod. Již v pátek proti Drakům navíc neudrželi vedení 5:2, které měli po dvou směnách. Důvodem bylo zejména množství chyb v obraně a porážka 7:8.

V sobotu se tak v přímém souboji bojovalo o postup do semifinále. A kdo přišel do Jundrova o něco později, musel být hodně překvapený. Oba celky totiž vstoupily do vzájemného souboje útočně naladěné a po dvou směnách svítilo na tabuli skóre 5:4 pro domácí. Jenže pak oba startující nadhazovači dokázali pálky zastavit a až do sedmé směny se žádná změna ve skóre nekonala. Teprve v sedmé směně hostující Patrik Kadrnožka zařídil pátý doběh Nuclears a zápas tak byl vyrovnaný.

Domácí tak do zbytku duelu nahradili startujícího Matta Gilbertsona hrajícím trenérem nadhazovačů Johnem Husseym. Ten svůj úkol zvládl výborně a v dalších směnách již žádné doběhy nepovolil. Naopak hosté nechali na kopce Jakea Rabinowitze, jenž nakonec v duelu hodil 150 nadhozů. A právě ten poslední se stal Třebíči osudným, když jej v dohrávce deváté směny proměnil Daniel Ondroušek ve vítězný dvoubodový homerun. Tím se také uzavřelo čekání na konečné složení semifinálové čtyřky, mimo kterou zůstanou baseballisté Třebíče.

"Na začátku jsme se přetahovali o body. Pak se nadhazovači srovnali. Třebíč sice srovnala, ale my naštěstí vyvíjeli tlak, který vyvrcholil walkoff homerunem legendy Dana Ondrouška. Bylo to bláznivé," uvedl po zápase Jan Pospíšil z Hrochů. "Cítili jsme, že to je důležitý zápas a že musíme zůstat v kontaktu, což se povedlo. Na konci, když Dan odpálil, přišlo strašné uvolnění a jasný postup do semifinále. Takže jsme už jen slavili," dodal.

Výjimečný výkon Říčného

Navzdory oslavám ale předvedli Hroši o den později výborný výkon proti pražskému Tempu. To celý víkend již o nic nebojovalo, a tak mohlo šetřit síly na blížící se semifinále. I tak si ale v sobotu na Hluboké vylepšil Martin Červenka své homerunové konto na 15 a aktuálně má více homerunů než další dva muži v pořadí za ním dohromady.

Aby nebylo dlouhých odpalů dost, tak v neděli zazářil Tomáš Říčný z Hrochů, který při výhře 13:3 zaznamenal v jednom utkání tři homeruny. Jak raritní je to zápas, dokazuje fakt, že v posledních dvou letech se to kromě něj nikomu jinému nepovedlo. Navíc svým výkonem zaostal za rekordem Jiřího Marka z roku 2013 o jeden homerun.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články