Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

V baseballové MLB vrcholí boje o play-off

New York - Necelé dva týdny před koncem základní části americké profesionální ligy baseballu MLB mají jistý postup do vyřazovacích bojů stále pouze dva týmy. Po Philadelphii Phillies, vítězi Světové série z roku 2008, si účast v play-off o víkendu zajistil i první celek z Americké ligy, Centrální divizi ovládli Detroit Tigers.

Baseball
zdroj: AP autor: Jim Mone

Nejvyrovnanější závěr sezóny nabízí Východní divize Americké ligy. Legendárním NY Yankees a dvojnásobnému vítězi Světové série z poslední dekády Bostonu Red Sox tu vydatně šlape na paty Tampa Bay Rays, jistou účast v nadstavbě ale nabízí pouze vítězství v divizi. O divokou kartu se druhý tým v pořadí na dálku utká s druhým týmem Západní divize, kde se o vedení přetahují Texas Rangers a LA Angels. Jasno je pouze v Centrální divizi, kterou jednoznačně vyhrál Detroit.

V Národní lize má na dosah vítězství v základní části Philadelphia, které stačí z posledních jedenácti utkání dvě vyhrát. Druhá Atlanta na ní ve Východní divizi sice ztrácí dvanáct výher, přesto Braves zatím drží Wild card Národní ligy. V šestičlenné Centrální divizi jsou blízko vítězství Milwaukee Brewers, druhé St. Louis Cardinals je o šest výher zpět. Na západě musí Arizona Diamondbacks odrážet útoky úřadujících vítězů Světové série San Francisca Giants, kterým reálně hrozí, že na obhajobu budou muset zapomenout už po základní části.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články