Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Tvrdý trest za doping. Baseballista Rodriguez si nezahraje 211 zápasů

New York – 211 zápasů, tedy až do konce příští sezony v roce 2014, si nezahraje jedna z největších legend baseballové MLB a nejlépe placený hráč ligy Alex Rodriguez kvůli užívání dopingu. Osmatřicetiletý pálkař New Yorku Yankees dostal trest za spojení s floridskou laboratoří Biogenesis of America, která údajně dodávala sportovcům zakázané látky. Jen několik hodin poté, co dostal rekordní distanc, absolvoval Rodriguez svůj první letošní zápas.

Alex Rodriguez
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ken Inness

Newyorský rodák dominikánského původu dostal do čtvrtka lhůtu na odvolání proti trestu a okamžitě oznámil, že ji využije. Arbitráž rozhodne o jeho případu nejdřív v listopadu a prosinci, takže až do úplného vyřešení svého případu bude moci Rodriguez hrát. Pokud by nejdelší trest v historii MLB zůstal v platnosti, přišel by "A-Rod" o 36 milionů dolarů na platu.

Vedle něj bylo v této kauze potrestáno dalších dvanáct baseballistů, kteří si odpykají po padesáti zápasech. Jsou mezi nimi i účastníci Zápasů hvězd Nelson Cruz, Jhonny Peralta a Everth Cabrera.

Trojnásobný nejlepší hráč Americké ligy a čtrnáctinásobný účastník Utkání hvězd Rodriguez dostal nepřísnější trest, neboť získával pro spolupráci s klinikou další hráče, snažil se mařit vyšetřování MLB a nebyl k jejímu vedení v minulosti upřímný.

Pálkař New York Yankees se po dlouhé zdravotní pauze představil v pondělí na hřišti Chicaga White Sox a dočkal se nepřátelského přijetí. "Steroidy! Steroidy!" skandovali fanoušci White Sox směrem k Rodriguezovi, jehož častovali také konstantním bučením a pokřiky. Nejlépe placený hráč soutěže se dostal v utkání čtyřikrát na pálku a povedl se mu jeden odpal. Trápící se Yankees prohráli vysoko 1:8.

Na přímou otázku, zda bral zakázané látky, trojnásobný nejlepší hráč Americké ligy a čtrnáctinásobný účastník Utkání hvězd odmítl odpovědět. "Až bude příležitost o tom mluvit, tak to probereme," řekl s odkazem na to, že jeho případ stále probíhá.

Před čtyřmi lety Rodriguez přiznal, že v letech 2001 až 2003 v barvách Texasu užíval zakázané látky, ale od té doby prý už nedopoval. S Yankees baseballista dominikánského původu podepsal v roce 2007 desetiletý kontrakt na 275 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články