Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tokyo Dome zase volá. Češi se při druhé účasti na WBC vrátí do Japonska

I svou druhou skupinu na prestižním World Baseball Classic odehrají čeští baseballisté v Tokiu. Jeden z organizátorů zámořská soutěž MLB oznámila složení skupin a Češi se ocitli opět s Japonskem, Koreou a Austrálií, tentokrát v "céčku". Jejich poslední soupeř vzejde z kvalifikace. Prestižní soutěž, označovaná za neoficiální mistrovství světa, se uskuteční od 5. do 17. března 2026.

Martin Mužík v rozhovoru se slavným Shoheiem Ohtanim z Japonska
zdroj: ČBA autor: Lenka Brožová

Čeští baseballisté se poprvé a na třetí pokus kvalifikovali na WBC s řadou hvězd z profesionálních soutěží v září 2022. O půl roku později porazili na stadionu Tokyo Dome pro 45 tisíc fanoušků Čínu (8:5), poté podlehli pozdějším šampionům Japoncům (2:10), Korejcům (3:7) i Australanům (3:8). Ve skupině B obsadili čtvrté místo a zajistili si účast v příštím ročníku v roce 2026.

"S destinací jsem výrazně spokojen. Jsem strašně rád," uvedl na webu české asociace trenér Pavel Chadim. Jeho svěřenci začnou tentokrát zápasem s korejským týmem, pak je čeká Austrálie, vítěz kvalifikace a po dvou dnech volna světové jedničky Japonci. "Není slabých soupeřů. Zejména pokud bude Tchaj-wan vítězem asijské kvalifikace. To pak pro nás bude ještě větší misson impossible než minulý rok," dodal.

Skupinu A bude hostit Portoriko v San Juanu, dalšími jejími známými účastníky jsou Kuba, Kanada a Panama. V "béčku" v Houstonu se utkají domácí Američané, Mexiko, Itálie a Velká Británie. Skupina D bude mít dějiště v Miami, kde budou hrát Venezuela, Dominikánská republika, Nizozemsko a Izrael.

Všechny skupiny jsou pětičlenné, kvalifikanti je doplní v březnu příštího roku. Do čtvrtfinále postoupí vždy dva nejlepší týmy. WBC vyvrcholí 17. března v Miami.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ČBA, mlb.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články